Metode de mental coaching pentru îmbunătăţirea performanţei

Preşedintele F.R. Kempo, Sensei Amatto Zaharia, a vorbit în cadrul podcastului Business Philosophy despre cum sunt pregătiţi pentru viaţă şi performanţă tinerii care practică această discipline sportive.

Urmărește
415 afișări
Imaginea articolului Metode de mental coaching pentru îmbunătăţirea performanţei

Metode de mental coaching pentru îmbunătăţirea performanţe

SRI, SIE, DIE, îşi iau seva din practicanţii sporturilor de luptă

În România există aproximativ 10.000 de sportivi legitimaţi şi 40.000 de practicanti ai disciplinei sportive kempo. Domeniile de protecţie sau militare, de protejare a României, Jandarmerie, SRI, SIE, DIE, îşi iau seva din practicanţii acestor de sporturi de luptă, spune Amatto, care este multiplu campion european şi mondial la kempo şi primul român ce a ajuns în conducerea mondială a Artelor Marţiale Mixte (vicepreşedinte pentru Europa).

Sperăm să cucerim 8 medalii la J.O. de la Paris

Amatto este şi membru în cadrul Comitetului Executiv al COSR, pionierul artelor marţiale mixte în România şi primul care a organizat galele televizate. “Ar fi senzaţional ca delegaţia României să cucerească 8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris“.

Naţionala de fotbal a coagulat poporul român

Având în vedere că meditaţia este de secole în artele marţiale, Amatto a vorbit despre participarea României la Euro 2024 şi cum se poate îmbunătăţi prestaţia jucătorilor prin învingerea fricilor şi mental coaching. “Este cunoscut faptul că Ibrahimovici a făcut taekwondo. Djokovic atunci când ajunge la vestiar loveşte palmarele să se destreseze şi să iasă din ritm. Performanţa pe care a obţinut-o România la Euro aş cuantifica-o în emulaţia în ceea priveşte poporul. Noi trebuie să plecăm cu acest spirit de apartenenţă la ceva, de identitate. Atunci când pui rezultatele pe primul plan se creează o presiune pusă inutil şi contraproductivă. Naţionala a coagulat poporul român. Mentalitatea noastră nu este una de învingători“, a spus antrenorul lotului national de kempo.

Punctul de vedere official legat de acuzaţiile aduse de Daniel Ghiţă

Amato Zaharia a prezentat în cadrul podcastului un video în care şi-a prezentat punctul de vedere legat de acuzaţiile aduse de Daniel Ghiţă.

“Vreau să fie clar încă de la începutul acestei discuţii că îmi cer scuze faţă de Daniel Ghiţă şi faţă de familia lui. În urmă cu o lună şi jumătate când m-am trezit că mă atacă Daniel Ghiţă, habar nu aveam de ce. Pentru că de-a lungul lungul vieţii mele am avut numai cuvinte de laudă la adresa lui.... Tocmai de aceea, am avut o întâlnire faţă în faţă şi cu Florentin Marinescu, care mi-a confirmat cam care este planul, motivele şi pentru ce a fost declanşată această situaţie, pe care le bănuiam. În principiile mele de om şi de bărbat niciodată nu voi vorbit urât de familia cuiva, de copii, soţie. Niciodată nu am să vorbesc urât de Daniel Ghiţă, care a avut o relaţie de prietenie de peste 20 de ani cu majoritatea băieţilor despre care el vorbeşte în ultimele 6 săptămâni, băieţii care l-au considerat parte din familie două decenii până la urmă.... Inclusiv pentru meciul de retragere Daniel Ghiţă s-a pregătit în sălile de kempo şi pentru alte meciuri a făcut antrenamente în sălile noastre. Iar meciul lui de retragere a fost organizat de Colosseum Tournament în parteneriat cu F.R. Kempo.... Cum aş putea eu vreodată să vorbesc urât despre un om pe care băieţii mei l-au considerat parte din familie. Nu aş putea să fac asta?“, este parte din înregistrarea postată pe pagina de Facebook de kempo.

Yamato şi Yani şi-au tatuat chipul tatălui

Soţia lui Amatto este prima campioană mondială la kempo şi arbitru internaţional, Yamato, Yani şi Timon sunt campioni mondiali şi europeni ai acestei discipline sportive, iar iar băiatul cel mare este director antihacker la o mare companie din SUA. Yamato şi Yani au tatuat pe braţe chipul tatălui lor. Yani a mai adăugat şi mesajul “Nihil sine pater“.

De ce vedetele vin la kempo

“Yamato a participat la Survivor, Yani a lansat un videoclip muzical şi a jucat în serialul Clanul de la Pro TV. Printre vedetele care au venit la kempo se numără Adrian Enache, Andrei Pavel, Claudia Pătrăşcanu, Kamara, Iuliana Marciuc. Le creşte capacitatea toracică“, a spus Amatto.

Flagelul părinţilor toxici

Preşedintele FR Kempo a mai vorbit în cadrul podcastului despre motivaţia adusă din durerile fizice (exemplele Alinei Dumitru, Yamato şi Yani Zaharia), dar şi despre flagelul părinţilor toxici care îşi mutilează copiii sportivi proiectând asupra lor frustările şi nereuşitele lor.

Podcastul Business Philosophy, care este realizat de Clubul Media Business şi moderat de Romeo Chiriac, este sprijinit de Aqua Carpatica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici