- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.11.2017, 12:55)
- Otilia Ciocan Serescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Metodologia de evaluare a calităţii manualelor şcolare,lansată în dezbatere publică de Min.Educaţiei
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat în dezbatere publică Proiectul de metodologie privind evaluarea calităţii proiectelor de manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar, acesta vizând modul în care se va face analiza cărţilor care ajung pe băncile elevilor.
Urmărește
204 afișări
Metodologia de evaluare a calităţii manualelor şcolare,lansată în dezbatere publică de Min.Educaţiei
Proiectul a fost lansat în dezbatere pentru a se stabili calendarul pentru evaluarea proiectelor de manuale şcolare, criteriile de evaluare a calităţii ştiinţifice, coordonatorul procesului de evaluare, experţii cooptaţi, dar şi modul în care vor fi acordate punctajele pentru manualele participante.
„Evaluarea calităţii ştiinţifice a conţinutului fiecărui proiect de manual şcolar este realizată de către trei experţi cooptaţi-cadre didactice/specialişti externi: un cadru didactic din învăţământul superior, un cadru didactic din învăţământul preuniversitar şi un specialist extern în domeniul pedagogie/psihologie/psihopedagogie”, potrivit proiectului lansat în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
-
„El mi-a propus acest lucru”. Vladimir Putin dezvăluie că Joe Biden a propus amânarea aderării Ucrainei la NATO în 2021
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
Procesul de evaluare a proiectelor de manuale şcolare este confidenţial, pentru toate persoanele implicate, până în momentul comunicării rezultatelor finale.
„Un proiect de manual şcolar este considerat Admis din punctul de vedere al criteriilor de evaluare a calităţii ştiinţifice atunci când întruneşte minimum 85 de puncte din 100 de puncte posibile”, se menţionează în documentul citat.
Conform sursei citate, toate proiectele de manuale şcolare declarate Admise în urma încheierii sesiunilor de evaluare şi de reevaluare sunt supuse unui proces de avizare ştiinţifică desfăşurat de câte o comisie pe fiecare domeniu formată dintr-un reprezentant al Academiei Române, un reprezentant al IŞE şi un reprezentant al MEN/CNEE.
„Toate proiectele de manuale şcolare care primesc aviz favorabil din partea comisiei de avizare ştiinţifică se aprobă prin ordin de ministru pentru utilizarea la clasă şi se postează, fără datele de indentificare ale ofertanţilor, pe platforma www.manuale.edu.ro în vederea realizării selecţiei şi comenzilor. Manualul şcolar care înregistrează cele mai multe comenzi este declarat manual şcolar de
bază, şi va fi înaintat EDP în vederea editării, tipării şi distribuirii gratuite în toate unităţile şcolare din învăţământul preuniversitar, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale, nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare”, se menţionează în proiect.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe