Prima pagină » Social » Sarmalele, palinca şi caltaboşii, principalele produse tradiţionale româneşti

Sarmalele, palinca şi caltaboşii, principalele produse tradiţionale româneşti

Sarmalele, brânzeturile, caltaboşii şi palinca reprezintă, în opinia românilor, principalele produse tradiţionale ale ţării, iar zonele montane, litoralul şi mănăstirile sunt considerate cele mai frumoase locuri din România care pot fi prezentate unui cetăţean străin.
Sarmalele, palinca şi caltaboşii, principalele produse tradiţionale româneşti
23 nov. 2007, 15:40, Social

Concluzia rezultă dintr-un sondaj naţional realizat în luna noiembrie de Gallup Organization România pentru Agenţia de Strategii Guvernamentale, pe un eşantion de 1.153 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populaţia adultă a României, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de încredere de 95%.

Solicitaţi să indice care sunt cele mai importante produse tradiţionale ale României, majoritatea intervievaţilor s-au referit la sarmale (40% dintre răspunsuri), brânzeturi şi lactate (14%), cârnaţi, caltaboşi, slănină (13%), ţuica, palinca şi afinata (12%).

La întrebarea care este cel mai frumos loc din România pe care l-ar prezenta unui străin, majoritatea răspunsurilor primite au vizat zonele montane (13%), litoralul (9%), oraşe din Moldova (6%), mănăstirile (5%).

Primele lucruri care vin românilor în minte şi de care/pentru care se simt mândri de origine sunt patriotismul (24%), caracteristicile poporului – ospitalitate, hărnicie (7%), cultura (4%), zonele geografice (4%), tradiţiile şi obiceiurile păstrate (4%), istoria ţării (3%).

Un număr de 5% dintre intervievaţi au răspuns că nu sunt mândri că sunt români.