Ce se află în spatele "apelului" de la Microsoft în care critică Guvernele că stochează "arme cibernetice": E ca şi când de la Armata SUA cineva ar fura rachetele Tomahawk

Ce se află în spatele apelulului adresat de Microsoft. Gigantul computerizat spune că instrumentul folosit în acest atac curent a fost elaborat de Agenţia Naţională de Securitate din SUA şi a fost furat de hackeri. Microsoft este extrem de critică pentru modul în care guvernele stochează date privind vulnerabilităţile software.

Urmărește
4639 afișări
Imaginea articolului Ce se află în spatele "apelului" de la Microsoft în care critică Guvernele că stochează "arme cibernetice": E ca şi când de la Armata SUA cineva ar fura rachetele Tomahawk

Microsoft: Recentele atacuri cibernetice ar trebui să fie un "semnal de alarmă" pentru guverne

Preşedintele Microsoft şi ofiţerul juridic Brad Smith au declarat duminică: "Am văzut vulnerabilităţile stocate de CIA pe WikiLeaks şi acum această vulnerabilitate furată de la NSA (Agenţia Naţională de Securitate) care a afectat clienţii din întreaga lume. Un scenariu similar cu arme conventionale ar fi cel în care Armata SUA ar vedea ca cineva ar fura rachete Tomahawk".

Microsoft a mai spus că multe organizaţii nu au reuşit să-şi menţină sistemele actualizate, permiţând virusului să se răspândească.
Microsoft a declarat că a lansat o actualizare de securitate Windows în luna martie pentru a aborda problema implicată în cel mai recent atac, dar mulţi utilizatori încă nu au reuşit să o execute.

Dave Lee, reporter tehnologia BBC din America de Nord spune că vor exista câteva întrebări dificile, luni, pentru acele instituţii care nu au făcut suficient pentru a-şi păstra reţelele în siguranţă, precum şi pentru organizaţiile care au fost cel mai bine plasate pentru a opri acest lucru în primul rând: NSA şi Microsoft.

NSA păstrează arme cibernetice pentru a putea atinge ţinte, însă Microsoft a susţinut mult timp că acest lucru este periculos.

Dacă există un defect în Windows, compania a spus, cu siguranţă cel mai sigur lucru pe care trebuie să-l faci este să-i lăsaţi echipa să ştie imediat ca să poată fi rezolvată.

Dar, de asemenea, Microsoft trebuie să ia în considerare obligaţia de a actualiza toţi utilizatorii - nu doar cei care plătesc suplimentar pentru securitate pe sistemele mai vechi.

"Guvernele din întreaga lume ar trebui să trateze acest atac ca pe un semnal de alarmă", a adăugat Brad Smith, de la Microsoft.

Microsoft a criticat şi multe companii şi instituţii care nu şi-au actualizat sistemele, în condiţiile în care vulnerabilitatea folosită pentru atacurile cibernetice de vineri a fost corectată printr-un patch de securitate încă din luna martie.

Coreea de Sud a anunţat luni că au fost semnalate doar nouă cazuri de sisteme infectate, în timp ce oficialii australieni au indicat că până acum au fost afectate doar trei întreprinderi mici şi mijlocii.

În Japonia, Nissan şi Hitachi au anunţat că unele unităţi au fost afectate, iar compania PetroChina a comunicat că s-au înregistrat probleme la plata cu cardul la unele benzinării.

 

Preşedintele Microsoft şi ofiţerul juridic Brad Smith au declarat duminică: "Am văzut vulnerabilităţile stocate de CIA pe WikiLeaks şi acum această vulnerabilitate furată de ANS a afectat clienţii din întreaga lume. "Un scenariu echivalent cu armele convenţionale ar fi armata americană având unele dintre rachetele sale Tomahawk furate". Organizaţia a mai spus că multe organizaţii nu au reuşit să-şi menţină sistemele actualizate, permiţând virusului să se răspândească. Microsoft a declarat că a lansat o actualizare de securitate Windows în luna martie pentru a aborda problema implicată în cel mai recent atac, dar mulţi utilizatori încă nu au reuşit să o execute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici