- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mihai Bucurenciu, condamnat în dosarul "Portbagajul", a fost prins - VIDEO
Mihai Bucurenciu, condamnat, în 2003, în dosarul "Portbagajul", la zece ani de închisoare pentru sechestare de persoane şi dat în urmărire internaţională a fost prins, miercuri, în autogara din Râmnicu Vâlcea.
Mihai Bucurenciu, condamnat în dosarul "Portbagajul", a fost prins în Râmnicu Vâlcea
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Liviu Mălureanu, a declarat, miercuri, că Mihai Bucurenciu a fost prins de poliţiştii de la Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, "în baza unor informaţii proprii", în autogara din Râmnicu Vâlcea.
Pe numele lui Mihai Bucurenciu era emis din 2003 un mandat de executare a unei pedepse de 10 ani de închisoare emise în dosarul "Portbagajul". Bucurenciu a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, a mai spus Mălureanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, Bucurenciu avea asupra sa acte de identitate falsificate, emise pe numele unui apropiat de-al său, pe care se bănuieşte că le-ar fi folosit la intrarea în România.
În 13 octombrie 2003, instanţa supremă a hotărât condamnarea la câte zece ani de închisoare a lui Mihai Bucurenciu, Amet Metin şi Ilie Alexandru (zis Sandu Geamănu), pentru lipsire de libertate în mod ilegal, aceştia fiind acuzaţi că au sechestrat şi torturat trei bărbaţi care, în ianuarie 2000, ar fi furat circa jumătate de milion de dolari din maşina lui Bucurenciu.
Cele 11 persoane acuzate în dosarul "Portbagajul" alături de Bucurenciu au ajuns să fie anchetate după ce, în 14 februarie 2000, Valentin Răducan, unul din cei trei presupuşi spărgători ai maşinii lui Bucurenciu, a reclamat Poliţiei oraşului Breaza că a fost răpit timp de o lună de un grup de persoane, printre care se afla şi patronul firmei Prolux din Bucureşti, Mihai Bucurenciu, care l-a acuzat că i-a furat 420.000 de dolari din portbagajul maşinii.
Răpitorii l-au sechestrat pe tânăr în diferite imobile din Capitală, iar, după un timp, l-ar fi transportat într-o casă de vacanţă (proprietate a lui Bucurenciu, situată în oraşul Breaza), de unde Răducan a reuşit să fugă. Tânărul le-a declarat politiştilor că răpitorii l-au torturat fizic şi psihic.
Poliţiştii i-au identificat în scurt timp pe cei care l-au răpit şi sechestrat pe Valentin Răducan. Mihai Bucurenciu a părăsit România imediat după ce a fost învinuit de instigare la lipsire de libertate, el fiind dat în urmărire internaţională prin Interpol şi prins de poliţiştii belgieni. Bucurenciu a fost eliberat însă din arestul autorităţilor belgiene, după ce judecătorii din această ţară au respins cererea de extrădare a cetăţeanului român.
Mihai Bucurenciu - patronul firmei de sticlărie Prolux şi al discotecii Club 99 din Bucureşti - a stat în arestul autorităţilor belgiene din 24 noiembrie 2000, când a fost reţinut de ofiţerii Biroului Interpol, până în 3 ianuarie 2001.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:24
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul