- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mihail Boldea, mustrat de instanţa supremă pentru că şi-a pus picături în ochi fără să ceară voie
Deputatul Mihail Boldea a fost mustrat luni de preşedintele completului de cinci judecători al instanţei supreme, după ce şi-a pus picături în ochi în timp ce dădea declaraţii în faţa magistraţilor, fără să aibă acordul acestora.
Mihail Boldea (Imagine: www.cdep.ro)
Boldea s-a oprit brusc din declaraţia pe care o făcea în instanţă, a scos o sticluţă şi, fără să ceară voie în vreun fel, şi-a turnat picături în ochi.
Preşedintele completului de judecată, judecătoarea Ida Popa, i-a atras atenţia deputatului că i s-au asigurat toate garanţiile procesuale în raport cu calitatea pe care o are, aceea de inculpat, că nu este adecvat ceea ce a făcut în faţa completului de judecată şi că ar fi trebuit să ceară acordul magistraţilor pentru a-şi pune picături.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
Ulterior, Boldea şi-a finalizat declaraţia dată în faţa judecătorilor, care a durat mai bine de patru ore. Declaraţia de 33 de file a fost printată şi dată lui Boldea să o semneze, potrivit normelor legale în vigoare.
La momentul transmiterii acestei ştiri, procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost reluat cu pledoaria avocaţilor deputatului.
Instanţa supremă judecă luni recursul lui Mihail Boldea împotriva arestării preventive în lipsă.
Avocaţii au depus în instanţă o serie de înscrisuri în apărarea clientului lor. Un prim argument adus în favoarea lui Boldea este acela că deputatul, deşi a fost citat procedural corect, nu a avut timpul fizic necesar pentru pregătirea unei apărări adecvate.
ICCJ a decis, la 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanţei supreme admiţând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri şi faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.
Deputatul Mihail Boldea a fost adus în România în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanţa supremă.
Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:03
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
astăzi, 08:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1030. Întâlnire Zelenski-Rutte la Bruxelles: agenda discuţiilor / Una dintre cele mai mari uzine chimice din Rusia ar fi fost atacată în regiunea Rostov