Mii de persoane au protestat în SUA, Canada şi Europa faţă de situaţia familiei Bodnariu

Mii de persoane au protestat în faţa ambasadelor Norvegiei din Statele Unite, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie şi Danemarca, în semn de susţinere a familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi abuziv de serviciile sociale norvegiene, care ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale.

Urmărește
5683 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat în SUA, Canada şi Europa faţă de situaţia familiei Bodnariu

Mii de persoane au protestat în SUA, Canada şi Europa faţă de situaţia familiei Bodnariu (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei The Ottawa Citizen, zeci de români din Canada şi simpatizanţi au manifestat paşnic sâmbătă în faţa ambasadei Norvegiei la Ottawa, în cadrul unui protest internaţional organizat după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Mii de români au protestat de asemenea vineri la ambasadele Norvegiei din cinci capitale, inclusiv din Washington D.C., pentru a cere eliberarea copiilor familiei Bodnariu, relatează publicaţia The Christian Post în ediţia online.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Sute de susţinători s-au adunat la ambasada norvegiană din Washington, unde persoane care cunosc familia Bodnariu au declarat presei că afirmaţiile potrivit cărora copiii sunt abuzaţi nu au fost dovedite. Acestea au mai precizat că familia Bodnariu este una dintre miile de familii "normale" care suferă din cauza acţiunilor nedrepte ale Barnevernet.

"Avem un Dumnezeu şi Dumnezeu este de partea noastră pentru că Dumnezeu a creat familia (...). Dacă lupţi împotriva noastră, lupţi împotriva Lui Dumnezeu", a declarat organzatorul protestului din Washington, pastorul Cristian Ionescu, liderul Bisericii penticostale "Elim" din Chicago şi vicepreşedinte al Uniunii Penticostale Române din SUA şi Canada.

Ionescu a avertizat că, în condiţiile în care vor urma mai multe proteste internaţionale în viitorul apropiat şi se va afla despre acţiunile Barnevernet, reputaţia Guvernului norvegian va începe să fie "pătată".

Participanţii la protestul din Washington au înmânat oficialilor de la ambasadă o petiţie semnată de peste 7.000 de credincioşi americani, care cere Guvernului norvegian să reunească familia. O petiţie online a fost de asemenea semnată de peste 50.000 de persoane.

"Cred că vor observa ce se întâmplă aici. Cred că acest caz se va rezolva şi Norvegia va trebui să cedeze la presiunea internaţională", a declarat Marius Reikeras, activist norvegian şi avocat pentru drepturile omului.

Reikeras, care s-a confruntat cu mai multe cazuri asemănătoare celui al familiei Bodnariu, a explicat că serviciul norvegian pentru protecţia copilului are un istoric în ceea ce priveşte separarea familiilor, apreciind că circa 70.000 de copii se află în prezent în sistemul Barnevernet.

El a adăugat că Guvernul norvegian a fost găsit vinovat de patru ori de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru încălcarea procedurilor şi a "prezumţiei de nevinovăţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici