Mii de persoane, blocate la graniţa de la Vama Veche

Câteva mii de persoane au petrecut, sâmbătă noaptea, mai bine de două ore la graniţa româno-bulgară de la Vama Veche după ce vameşii bulgari au înăsprit operaţiunile de control.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane, blocate la graniţa de la Vama Veche

Mii de persoane, blocate la graniţa de la Vama Veche (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, Adrian Burcea, în ţara vecină se desfăşoară în această perioadă o reuniune a NATO, iar din acest motiv formalităţile vamale efectuate la toate graniţele Bulgariei au fost făcute cu mai mare atenţie decât într-o perioadă obişnuită.

"Dacă într-o zi obişnuită formalităţile vamale pentru o persoană durează aproximativ două minute, în aceste zile durata controlului de frontieră a crescut simţitor", a declarat Burcea.

El a precizat că sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, la graniţa româno-bulgară de la Vama Veche fluxul de călători a înregistrat o creştere semnificativă, pe seama turiştilor care se întorc în ţară după o vizită de o zi în ţara vecină, iar acest fapt, coroborat cu înăsprirea măsurilor de siguranţă pe partea bulgărească a graniţei, a făcut ca zeci de autoturisme să aştepte, bară la bară, pe o distanţă de câţiva kilometri, ca sa poata trece frontiera.

Potrivit lui Adrian Burcea, aproximativ 3.000 de persoane au fost prinse în acest trafic de frontieră.

Traficul prin vama de la Vama Veche a revenit la normal abia după miezul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici