Mii de persoane evacuate în Japonia din cauza sosirii taifunului Ampil. Zboruri şi trenuri anulate în Tokyo

Rafale de vânt de până la 160 km/h şi ploi abundente se deplasează din Oceanul Pacific spre nordul ţării, iar riscul de inundaţii şi de alunecări de teren este mare.

Urmărește
349 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane evacuate în Japonia din cauza sosirii taifunului Ampil. Zboruri şi trenuri anulate în Tokyo

Mii de persoane evacuate în Japonia din cauza sosirii taifunului Ampil. Zboruri şi trenuri anulate în Tokyo

Mii de oameni din nordul Japoniei au primit ordin de evacuare din cauza sosirii taifunului Ampil din Oceanul Pacific şi a riscului de inundaţii şi alunecări de teren.

Avertizarea pentru vânt puternic şi ploaie a determinat apoi autorităţile japoneze să suspende zborurile şi trenurile care sosesc în Tokyo, ca măsură de precauţie.

Potrivit presei locale, anulările zborurilor afectează aproximativ 90.000 de persoane, în timp ce grupul de companii aeriene Ana Holdings, proprietar Air Japan, a declarat că va anula 281 de zboruri interne şi 54 de zboruri internaţionale cu plecare sau sosire în capitală.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a detectat rafale de vânt de peste 160 km/h care se deplasează spre nordul ţării, iar intensitatea ar putea slăbi în următoarele ore.

Peste 5.000 de case au rămas deja fără electricitate, în special în prefecturile Chiba şi Ibaraki, la est de Tokyo. Regiunea cu cel mai mare risc este Fukushima, unde s-a dispus evacuarea a peste 320.0000 de locuitori ai oraşului Iwaki.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici