- Home
- Social
- CONSTANŢA, (25.09.2010, 16:49)
- Catalin Leganel , Catalin Leganel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mii de persoane participă la campania "Let's do it Romania" - VIDEO
Mii de persoane participă, sâmbătă, la campania "Let s do it, România!", printre acestea numărându-se voluntari, copii din centrele de plasament, sportivi sau deţinuţi.
Urmărește
181 afișări
Mii de persoane participă la campania "Let's do it Romania"
Potrivit coordonatorului judeţean al proiectului, Elena Suditu, aproape şapte mii de persoane din Buzău au acceptat să participe, sâmbătă, la programul de strângere a gunoaielor, în cadrul acţiunii intitulate "Let s do it, Romania", desfăşurată la nivel naţional.
Conform sursei citate, cei mai mici voluntari sunt elevi de gimnaziu, însă printre cei care participă la acţiune sunt şi pensionari cu vârste de peste 60-65 de ani.
Ei strâng deja de câteva ore gunoaiele de pe malul râului Buzău, dar şi din localităţi precum Nehoiu, Pogoanele, Vintilă Vodă, urmând ca acţiunea să cuprindă întreg judeţul Buzău.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Printre cei care s-au alăturat proiectului se află şi 25 de copii din centrele de plasament din Buzău, care curăţă zona de sub Podul Mărăcineni.
De asemenea, copii din alte localităţi, dar şi angajaţi ai instituţiilor ori din diverse primării participă, sâmbătă, la acţiunea denumită "Let s do it, România!".
Un număr de 20 de deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă din regim deschis şi semideschis participă sâmbătă la acţiuni de ecologizare în localităţile judeţului Constanţa, în cadrul campaniei de curăţenie "Let's do it Romania".
"Acţiunea se desfăşoară în baza acordului de parteneriat încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia EcoAsist, iar scopul acesteia este de a stimula motivaţia pentru protecţia mediului şi formarea unui comportament ecologic adecvat, pregătirea persoanelor private de libertate în vederea eliberării şi reintegrării lor în societate prin asumarea unor responsabilităţi sociale, conştientizarea şi informarea populaţiei asupra importanţei menţinerii unui mediu cât mai curat", a precizat inspectorul Gabi Botezan.
În timpul în care cei 20 de deţinuţi vor participa la curăţarea grămezilor de gunoi din cele două localităţi, ei vor fi atent supravegheaţi de cadrele sectorului educaţie şi asistenţă psihosocială din Penitenciarul Poarta Albă.
Echipa de seniori de la "U" Mobitelco Cluj, plus cele de juniori şi alţi copii, care practică baschetul la clubul vicecampion, au participat sâmbătă, timp de câteva ore, la o acţiune de ecologizare în zona Pădurii Hoia, în cadrul proiectului naţional "Let's do it Romania!".
Timp de câteva ore, seniorii au uitat de baschet şi au trecut la activităţi comunitare. Chiar dacă au mai făcut şi glume, transformând sacii de gunoi în coşuri de baschet, la începutul acţiunii, seniorii, dar şi cei peste o sută de juniori şi copii au reuşit să strângă mormane de gunoaie din zona Pădurii Hoia.
"După eşecul de la Târgu Mureş, unde am pierdut la 14 puncte, le-am şi spus băieţilor că trecem la munca de jos, că e mai simplu şi poate vom înţelege să apreciem ceea ce avem. Să nu uităm că acţiunea de astăzi reprezintă educaţie civică. Pentru noi este o plăcere, iar pe de altă parte, expresia «Să curăţăm ţara de gunoaie!», astăzi de potriveşte perfect", a declarat preşedintele executiv al clubului clujean, Mircea Cristescu, care a participat la acţiunea de sâmbătă, împreună cu antrenorii Marcel Ţenter şi Dorin Pintea.
Alţi 60 de sportivi de la mai multe secţii ale CS Universitatea Cluj au participat de asemenea la acţiunea "Let's Do It, Romania!", în zona Pădurii Făget.
Serviciul pentru Intervenţie şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române se alătură participanţilor la campania "Let's do it Romania" cu şapte echipe (a câte cinci luptători în fiecare echipă), dintre care una de scafandri ce va acţiona la Marea Neagră, iar Serviciile de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratelor judeţene vor participa fiecare cu câte două echipe, în zonele stabilite de organizatori.
Prin participarea la această campanie de protejare a mediului înconjurător şi ecologizare a României, structurile de intervenţie ale Poliţiei Române au înţeles importanţa civică a acestei acţiuni, demonstrând că sunt alături de comunitate nu numai pe timpul executării misiunilor, arată IGPR.
Cu cinci zile înaintea curăţeniei naţionale, peste 50.000 de voluntari s-au înscris pe site-ul campaniei, iar 39 de judeţe au confirmat participarea, fondurile donate de sponsori fiind de 20.000 de euro, a spus Liana Buzea, coordonatorul proiectului, la o conferinţă de presă de marţi, 21 septembrie.
În medie, fiecare judeţ a confirmat 30-40 de localităţi unde voluntarii vor strânge deşeurile abandonate, unele judeţe confirmând chiar toate localităţile.
Potrivit coordonatoarei, în 25 de judeţe voluntarii vor face colectare selectivă.
"Let's Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestionarea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu. Proiectul îşi propune curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-o singură zi, 25 septembrie, în derularea acestei acţiuni fiind cooptaţi un număr mare de voluntari, cetăţeni şi instituţii publice.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Un cântăreț celebru, iubit de români, este prins într-un scandal uriaș! Fiul secret face dezvăluiri scandaloase: ”Când m-am născut, mama avea 15 ani, iar el 22!”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:29
-
astăzi, 16:10
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie