- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (07.09.2019, 12:45)
- Departamentul Social - Mediafax
Mii de români şi-au scos adeverinţe de integritate comportamentală în ultimele două luni. Unde au fost solicitate cele mai multe documente
De la începutul lunii iulie, când a intrat în vigoare Legea privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, şi până acum, peste 3.500 de persaone şi-au scos adeverinţe de integritate comportamentală, anunţă Poliţia Română.
Urmărește
10261 afișări
Mii de români şi-au scos adeverinţe de integritate comportamentală în ultimele două luni. Unde au fost solicitate cele mai multe documente
Până în prezent, au fost eliberate peste 3.500 de adeverinţe din care să rezulte dacă persoana verificată a săvârşit sau nu dintre infracţiunile care fac obiectul acestui Registru.
Cele mai multe astfel de documente au fost solicitate şi eliberate în Prahova (peste 1.000), în Bucureşti (peste 700) şi în Dolj (aproape 230 de adeverinţe).
Persoana fizică poate obţine propriul certificat de integritate comportamentală în aceleaşi condiţii în care poate obţine certificatul de cazier judiciar, respectiv de la orice unitate de poliţie în care
funcţionează ghişeu pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.
Certificatul de integritate comportamentală nu se substituie certificatului de cazier judiciar. Adeverinţa, cât şi celelalte documente prevăzute în Legea nr.118/2019 (certificatul de integritate comportamentală, copia de pe Registru, extrasul din Registru) au valabilitate de 6 luni, similar certificatului de cazier judiciar.
Entităţile prevăzute în lege solicită certificatul de integritate în condiţiile stipulate în legislaţia proprie/procedurile interne de lucru. Aşadar, legea nu instituie obligativitatea solicitării certificatului de integritate comportamentală, copiei de pe Registru, a extrasului din Registru, respectiv a adeverinţelor, din 6 în 6 luni.
"Menţionăm că, deşi termenul de operaţionalizare a Registrului este finalul 2020, Poliţia Română poate elibera astfel de documente, prin structurile de cazier, la cererea persoanelor fizice interesate sau a entităţilor prevăzute de lege. De asemenea, până la operaţionalizare, aceste documente se eliberează la ghişeele aflate în sediile inspectoratelor de poliţie judeţene, de la locul de naştere sau de domiciliu", precizează Poliţia Română.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Turismul în România, în creştere: ZECI de milioane de persoane au trecut frontiera în sezonul estival
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe