Mii de sibieni şi turişti vor lua lumină din Muzeu. Necula: Pădurea are memoria oamenilor

Urmărește
436 afișări
Imaginea articolului Mii de sibieni şi turişti vor lua lumină din Muzeu. Necula: Pădurea are memoria oamenilor

Mii de sibieni şi turişti vor lua lumină din Muzeu. Necula: Pădurea are memoria oamenilor

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Sibiu, părintele Constantin Necula, care predă studenţilor de la Facultatea de Teologie din Sibiu, îşi găseşte liniştea şi răspunsuri la neliniştile semenilor săi la nici 5 kilometri de centrul oraşului care l-a adoptat încă de pe vremea când a devenit student al Facultăţii de Teologie.

„Sunt născut în Şcheii Braşovului, iar Sibiul l-am descoperit în acelaşi timp câ nd am ales calea preoţiei. La Braşov, se ştia că sibienii sunt oameni serioşi. Era sufiecient să se spună despre cineva că este sibian şi deja îl percepeai într-un fel anume. Am ajuns să iubesc Sibiu din tot sufletul”, spune părintele.

Aşa se face că, acum, sufletul şi-l linişteşte în Muzeul Astra din Pădurea Dumbrava, mai cu seamă în micuţa biserică din lemn adusă, în 1990, din localitatea sălăjeană Bezded.

„Ajunge să priveşti tavanul pictat al bisericuţei şi să simţi că te afli într-o corabie care calcă apa, alunecând pe Cer”, adaugă Constantin Necula.

Biserica din Bezded a fost ridicată în urmă cu exact 270 de ani prin truda sătenilor şi încă este împodobită de numeroase icoane pictate. „Cu toţii avem nevoie de o clipă de tihnă, să ne îngăduim acele gânduri care să ne reaşeze în rânduiala zilelor care vor urma. Aici, în Pădurea Dumbrava, veneau să citească Emil Cioran, Lucian Blaga şi D.D. Roşca. Şi nu întâmplător, aici îşi găseau tihna minţii. Pădurea are memoria oamenilor care au căutat-o”, mai spune părintele.

În liniştea bisericii răsună trilurile vesele ale pădurii, iar turiştii vin în muzeul din Dumbravă în căutarea liniştii, aerului curat şi a sutelor de case vechi ce alcătuiesc o Românie în miniatură.

„Sunt, în continuare, îndrăgostit de Sibiu, oraşul cu rădăcini şi istorie europeană. Sibienii sunt oameni care au o permanentă dorinţă de a se educa, au un ataşament deosebit faţă de credinţă întrucât, de-a lungul istoriei, au concurat cu alte credinţe”, mai spune părintele.

În Săptămâna Mare şi la capătul căreia creştinii ortodocşi sărbătoresc Învierea Domnului, părintele Necula are un îndemn pentru toţi: „Să fiţi întotdeauna de partea lui Hristos. Înseamnă să staţi de partea Învierii”.

Şi în acest an, în bisericuţa din lemn adusă din Bezded, va avea loc slujba de Înviere. Sute de credincioşi se vor ruga şi vor lua lumină, spunându-şi unul altuia că, din nou, că Hristos a Înviat întru mântuirea oamenilor. Se vor întoarce la familile lor purtând în suflet bucuria sărbătorii, dar şi liniştea pe care Pădurea Dumbrava a oferă celor ce-i calcă potecile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lumină,
muzeu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici