Posibilitatea de a câştiga sume uriaşe datorită activităţilor de pe reţelele şi platformele de socializare nu este o noutate absolută, iar cifrele record atinse în cursul anului 2021 arată amploarea exactă a fenomenuljui. Primul raport Forbes despre cei mai faimoşi Tik Tokers a aliniat tineri precum surorile D’Amelio capabili să strângă 17,5 şi, respectiv, 10 milioane de dolari într-un an.
Cifre care devin şi mai importante dacă te uiţi la lumea YouTuberilor. Revista de business a întocmit clasamentul celor mai bogaţi în 2021, ale căror venituri provin acum în cea mai mare parte din reclame inserate în conţinut. Creatorii de conţinut deţin o calitate video atât de ridicată, încât poate fi comparabilă cu cea a studiourilor de producţie de film.
MrBeast a însumat în 2021 54 de milioane de dolari. Având în vedere că anul trecut prima poziţie a fost ocupată de Ryan Kaji, cu mai puţin de 30 de milioane, se poate înţelege şi mai mult amploarea rezultatului. MrBeast a însumat 10 miliarde de vizualizări ale conţinutului său, dintre care unele cu succes răsunător: printre acestea şi relansarea, în realitate, a jocurilor cu care s-au confruntat cu protagoniştii din pelicula Netflix Squid Game sau povestea despre cum a petrecut 50 de ore într-o formă de izolare.
Pe treapta a doua a podiumului se află pe Jake Paul. În 2021, a reuşit să strângă 45 de milioane de dolari, mai mult decât dublu faţă de ultima dată când a fost în Top 10, adică în 2018.
Comediantul Markiplier a ocupat a treia poziţie printre cei mai de succes YouTuberi din punct de vedere financiar, cu cei 38 de milioane de dolari ai săi. Mark Edward Fischbach a reuşit să facă avere datorită comentariilor şi recenziilor jocurilor video. În ultimul timp, numele său a fost legat de canalul Annus Unus care, după cum sugerează numele, a rămas activ timp de un an, postând conţinut legat de jocurile video, pentru a fi anulat 365 de zile mai târziu.