La masă au stat şi ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, şi ministrul Mediului, Attila Korodi.
În timpul mesei, Tăriceanu i-a asigurat pe sinistraţi că autorităţile vor aloca fonduri şi materiale de construcţie pentru refacerea caselor afectate de viituri.
Premierul a ajuns în judeţul Botoşani pentru a verifica modul în care sunt înlăturate efectele inundaţiilor.
Inundaţiile au afectat 549 de locuinţe şi 12 şcoli şi grădiniţe din cele 33 de localităţi din judeţul Botoşani în care a ajuns viitură, majoritatea celor peste 2.000 de persoane evacuate din calea apelor s-au întors la casele lor, iar autorităţile au continuat, joi, acţiunile de reabilitare.
În localitatea Rădăuţi-Prut a început evaluarea bunurilor distruse de ape, un prim bilanţ indicând faptul că, din cele 364 de locuinţe inundate din localitatea Rădăuţi-Prut, 170 au fost distruse în întregime.
Directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Petre Stanciu, a declarat, vineri, că în sectorul Oroftiana-Rădăuţi-Prut debitele sunt în scădere, în timp ce sectorul din aval, cuprins între localităţile Stânca-Trifeşti-Ungheni se află sub cod roşu, iar în aval de râul Prut este în vigoare codul galben.