- Home
- Social
- TÂRGU JIU, (19.03.2015, 11:53)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Minerii de la Complexul Energetic Oltenia aflaţi în greva foamei cer ca ministrul Gerea să vină să discute cu ei
Numărul angajaţilor de la Complexul Energetic Oltenia aflaţi în greva foamei în faţa sediului din Târgu Jiu a ajuns la 35, după ce la protest au aderat şi alţi salariaţi, ei cerând ca ministrul Energiei, Andrei Gerea, să vină să discute cu minerii, iar managerul privat Laurenţiu Ciurel să fie demis.
Urmărește
236 afișări
Minerii de la Complexul Energetic Oltenia aflaţi în greva foamei cer ca ministrul Gerea să vină să discute cu ei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Minerii de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) aflaţi în greva foamei solicită, într-un comunicat de presă, demiterea managerului privat al unităţii, Laurenţiu Ciurel, pe motiv că acesta ”a luat în derâdere protestul salariaţilor”.
De asemenea, protestatarii susţin că doar prezenţa ministrului Energiei, Andrei Gerea, la Târgu Jiu poate scoate complexul energetic din ”criza profundă economică şi socială” în care se află.
Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, afirmă că asupra protestatarilor au fost făcute presiuni pentru a renunţa la acţiune, ei acuzând administraţia că le impune angajaţilor să devină membri doar în sindicatele pe care conducerea Complexului Energetic Oltenia le agreează la negocieri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Pârvulescu mai spune că protestul a fost declanşat din cauza lipsei unui contract colectiv de muncă valabil pe anul în curs în cadrul CE Oltenia şi a oricăror negocieri cu administraţia pe această temă.
Trei dintre cei 32 de mineri care miercuri se aflau în greva foamei au renunţat la protest în cursul nopţii, după ce starea de sănătate li s-a înrăutăţit. Unul dintre aceştia a fost dus la spital de un echipaj al Ambulanţei, dar nu a rămas internat, preferând să meargă acasă.
În schimb, la acţiunea de protest au aderat alţi angajaţi, astfel că numărul acestora a ajuns în prezent la 35.
În paralel, cei 80 de mineri blocaţi de marţi seară în subteranul minei Tehomir continuă protestul, refuzând să iasă la suprafaţă, după ce managerul privat Laurenţiu Ciurel a refuzat miercuri seară să discute cu ei.
Ciurel s-a întâlnit însă cu o delegaţie formată din patru mineri, care i-au spus că protestatarii vor să primească la disponibilizare şase salarii compensatorii, nu unul sau două, cum oferă administraţia CEO, iar în urma negocierilor nu s-a ajuns la niciun acord.
Conform vicepreşedintelui FNME, Dumitru Pârvulescu, unul dintre minerii aflaţi în galeria minei Tehomir a luat decizia de a intra şi el în greva foamei. Ceilalţi mineri blocaţi în subteran au primit apă şi alimente de la colegii aflaţi la suprafaţă.
Mina de la Tehomir este ultima mină de subteran din Oltenia care mai funcţionează, aceasta urmând însă să fie închisă în cursul acestui an.
Luni seară, doi mineri de la Complexul Energetic Oltenia au intrat în greva foamei în faţa sediului din Târgu Jiu al unităţii. Ulterior, acestora li s-au alăturat alţi angajaţi, astfel că miercuri 32 de salariaţi aderaseră la această formă de protest.
Minerii din Valea Jiului şi-au exprimat, miercuri, solidaritatea cu colegii lor din judeţul Gorj, liderii de sindicat anunţând că orice tergiversare guvernamentală de a rezolva tensiunile din zonele miniere din România poate conduce la mişcări sociale de amploare.
La mijlocul lunii februarie, aproximativ patru mii de mineri şi energeticieni au participat la un miting de protest în centrul municipiului Târgu Jiu, nemulţumiţi de conducerea Complexului Energetic Oltenia şi de reducerile de personal şi de salarii preconizate de administraţie.
Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2012 prin fuziunea complexelor energetice Turceni, Craiova şi Rovinari cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu Jiu. Compania are 13 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.900 MW.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe