- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerele iau măsuri pentru eliminarea efectelor inundaţiilor
Ministrul Cristian David a prezentat, joi, după încheierea reuniunii Comitetului pentru situaţii de urgenţă, bilanţul pagubelor inundaţiilor care au afectat mai multe judeţe.
Ministerele iau măsuri pentru eliminarea efectelor inundaţiilor
În cadrul şedinţei de joi a Comitetului au fost luate măsuri pentru cotracararea efectelor inundaţiilor, dar şi pentru ajutorarea sinistraţilor.
Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat va trimite în zonele afectate 50 de tone apă minerală, opt tone de conserve, 15 tone de ulei, zece tone de zahăr şi 20 de tone de motorină.
Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) va trimite în continuare efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ale Jandarmeriei pentru acţiunile de salvare, intervenţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
China își lansează cel mai tânăr echipaj de „taikonauți”. Misiunea Shenzhou 19 marchează o nouă cursă spațială pentru resursele Lunii
-
UE impune taxe vamale pentru maşinile electrice din China, riscând reacţia Beijingului
-
O navă spaţială cu trei astronauţi a fost lansată cu succes din China
-
Ion Cristoiu: O lume care moare frumos
Ministerul Ecomomiei şi Comerţului are misiunea de a reface reţelele de energie electrică distruse de ape, în timp ce Ministerului Transporturilor i-a revenit obligaţia de refacere a infrastructurii de cale ferată şi aceea de deblocare a DN 24 Tecuci- Bârlad, între kilometrii 23-65, zonă grav afectată de ape.
Ministerul Construcţiilor se va ocupa de evaluarea pagubelor, iar Ministerul Sănătăţii va supraveghea sănătatea populaţiei, pentru prevenirea apariţiei epidemiilor.
Ministerul Agriculturii - prin Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), are sarcina de a scoate animalele înecate din zonele afectate, pentru a preveni apariţia focarelor de infecţie.
La rândul său, Ministerul Comunicaţiilor va trebui să restabilească reţelele de comunicaţii distruse de ape.
În acelaşi timp, Ministerul Muncii va trebui să întocmească listele cu persoanele afectate de inundaţii, urmând ca acestora, pe baza unor anchete sociale, să le fie acordat sprijin din partea statului.
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a afirmat, după reuniunea Consiliului pentru situaţii de urgenţă, că angajaţii ministerului, împreună cu cei ai companiei Apele Române şi ISU, analizează posibilitatea ca în zona oraşului Tecuci să fie făcute două breşe pentru ca apa să iasă cât mai repede zonă. Korodi a subliniat că, din punct de vedere hidrologic, în zona Bârlad-Tecuci, se menţine avertizarea de codul portocaliu, precizând că Bârladul are un debit de 6 metri cubi pe secundă, în timp ce la Tecuci este de 180 metri cubi pe secundă, "ceea ce înseamnă că în această zonă au fost precipitaţiii foarte serioase".
Secretarul de stat MIRA, Victor Paul Dobre, a apreciat reacţia rapidă a prefecţilor, mai ales a celor din zonele afectate de inundanţii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO