Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte avertismentul de călătorie pentru Iran

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte că, în contextul evoluţiilor recente ale situaţiei de securitate şi riscului crescut de escaladare, este în vigoare un avertisment de călătorie pentru Republica Islamică Iran, nivel 8/9 - evitaţi orice călătorie, pentru întreg teritoriul acestui stat.

Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte avertismentul de călătorie pentru Iran

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte avertismentul de călătorie pentru Iran

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români existenţa riscurilor de securitate pentru integritatea cetăţenilor, cu recomandarea fermă de a evita orice călătorie.

„MAE subliniază că, pe fondul recentelor evoluţii ale situaţiei de securitate din zona Golfului, mai multe companii de transport aerian au luat decizia de a introduce un traseu ocolitor pentru cursele ce tranzitau Golful, Golful Oman sau Strâmtoarea Ormuz, în condiţiile unui risc real la adresa siguranţei călătorilor şi echipajului. Pe cale de consecinţă, MAE le recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile cu avionul peste Golf, Golful Oman şi Strâmtoarea Ormuz. De asemenea, MAE le reaminteşte cetăţenilor români care se află pe teritoriul acestui stat să se asigure că au în permanenţă asupra lor un telefon mobil cu acumulatorul încărcat şi credit pentru a putea contacta, la nevoie, misiunea diplomatică şi să se informeze în prealabil din mass-media locale şi internaţionale asupra situaţiei de securitate din zonă”, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, MAE le recomandă cu fermitate cetăţenilor români care se află în Republica Islamică Iran să îşi înregistreze prezenţa la Ambasada României la Teheran.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt:

Adresa: Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227.

Telefon: +98 21 77647570; +98 21 77534658 (la aceste numere de telefon NU se furnizează informaţii consulare).

Website: http://teheran.mae.ro/ E-mail: teheran@mae.ro, teheran.consul@mae.ro.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Teheran: +98 21 77539041 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie linia telefonică de urgenţă a Ambasadei României la Teheran: +98 21 77647570.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici