- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.04.2017, 14:23)
- Alexandra Stroe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul de Interne şi Poliţia de Frontieră din SERBIA, printre clienţii grupului Teamnet, fondat de SEBASTIAN GHIŢĂ
Ministerul de Interne din Serbia, Poliţia de Frontieră sârbă şi Comisia de Valori Mobiliare din Serbia figurează în portofoliul de clienţi al grupului Teamnet, compania având birouri în România, Serbia, Belgia, Republica Moldova, Elveţia, Turcia şi Croaţia, potrivit site-ului Teamnet.ro.
Urmărește
21188 afișări
Ministerul de Interne şi Poliţia de Frontieră din SERBIA, printre clienţii grupului Teamnet, fondat de SEBASTIAN GHIŢĂ
În ultimii şapte ani, grupul Teamnet şi-a extins activitatea în centrul şi estul Europei, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, în prezent deţinând birouri de lucru în oraşele Bucureşti, Iaşi, Galati, Bistriţa Năsăud, Belgrad, Bruxelles, Chişinău, Lausanne, Istanbul şi Zagreb, se arată pe site-ul companiei.
Din portofoliul clienţilor grupului Teamnet fac parte şi trei instituţii ale statului sârb: Ministerul de Interne din Serbia, Direcţia Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului sârb de Interne şi Comisia de Valori Mobiliare din Republica Serbia, potrivit Teamnet.ro
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Potrivit sursei citate, directorul executiv al grupului Teamnet este Bogdan Padiu, societatea fiind fondată de Sebastian Ghiţă şi reprezentant al acesteia până în 2012.
În luna februarie, Bogdan Padiu a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul în care Sebastian Ghiţă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălarea banilor în formă continuată şi constituirea unui grup infracţional organizat. Ulterior, Bogdan Padiu a fost reţinut şi pus sub urmărire penală.
"S-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 februarie 2017, a inculpaţilor (...) PADIU BOGDAN, director general al S.C Teamnet International S.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat", se arată într-un comunicat al DNA.
Potrivit procurorilor, în acest dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat că ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obţină contracte cu statul.
"În perioada 2007 – 2014, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, împreună cu inculpaţii Padiu Bogdan şi Anastasescu Cristian au disimulat adevărata natură a provenienţei sumelor de bani menţionate anterior, prin înregistrarea, în evidenţele contabile, a unor operaţiuni comerciale fictive având ca obiect pretinse prestări de servicii IT, de către S.C. Teamnet International S.A., S.C. Asesoft International S.A. şi alte firme aparţinând aceluiaşi grup, cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă. Totodată, începând cu anul 2010, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, împreună cu inculpaţii Padiu Bogdan şi Anastasescu Cristian au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat care a continuat să îşi desfăşoare activitatea până în anul 2014.
Grupul infracţional a fost iniţiat şi condus de către inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, iar ceilalţi doi au avut atribuţii bine definite şi repartizate pe membri în cadrul grupului, scopul fiind acela de a obţine foloase materiale din săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani.Grupul a avut o structură ierarhică, iar în ceea ce priveşte sarcinile membrilor, acestea erau următoarele:
- Ghiţă Sebastian Aurelian a fost acela care a iniţiat constituirea grupului infracţional organizat şi ulterior a avut rolul de a pretinde sume de bani reprezentanţilor unor firme IT, în scopul facilitării obţinerii de contracte finanţate din fonduri publice şi derulării în bune condiţii a acestora;
- Padiu Bogdan, în calitate de reprezentant al S.C Teamnet International S.A. şi inculpatul Anastasescu Cristian, în calitate de reprezentant al S.C Asesoft International S.A., aveau rolul să asigure primirea sumelor de bani pretinse de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian şi să le introducă într-un circuit financiar, dându-le o aparenţă de legalitate, prin dispunerea şi/sau semnarea unor documente justificative fictive", se arată în comunicatul DNA.
La începutul lunii aprilie, DNA Ploieşti a cerut Tribunalului Prahova interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare a firmelor SC Asesoft International şi SC Teamnet International, pentru 60 de zile, având în vedere că societăţile sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani.
"Prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova - Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. Până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor două persoane juridice. În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent şi se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal (prin asigurarea existenţei pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenţei lor la termenele de judecată şi a activului patrimonial necesar pentru plata sancţiunii şi a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă)", transmit procurorii într-un comunicat de presă.
În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.
În acest dosar, pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.
Citeşte şi: Carmen Dan: Informaţiile privindu-l pe Sebastian Ghiţă au fost furnizate de partea română
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:10
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale