- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.03.2016, 23:29)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noul regulament de organizare al CNATDCU
Noul regulament de organizare al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei.
Urmărește
617 afișări
Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noul regulament de organizare al CNATDCU
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat în dezbatere publică, propunerea de Regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), se arată într-un comunicat de presă remis vineri agenţiei MEDIAFAX.
Documentul a fost publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro, iar termenul pentru consultarea publică a acestuia este marţi, 22 martie. Regulamentul urmăreşte să coreleze atribuţiile şi procedurile CNATDCU cu reglementările legislative privind acordarea şi retragerea titlului de doctor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Pentru asigurarea transparenţei şi a calităţii procesului de selecţie a viitorilor membri, Ministerul Educaţiei a decis constituirea, pentru fiecare din cele 35 de comisii de specialitate ale CNATDCU, a câte unui Comitet de selecţie, fiecare format din cel mult patru personalităţi. Dintre acestea, este preferabil ca doi membri să aibă afilieri instituţionale în afara României, se precizează în sursa citată.
Însă, membrii comitetelor de selecţie nu vor face parte din CNATDCU în mandatul 2016-2020. Comitetele de selecţie, a căror componenţă va fi publică, vor analiza aplicaţiile pentru calitatea de membru al CNATDCU şi vor înainta MENCŞ lista cuprinzând propunerile pentru componenţa respectivei Comisii de specialitate a CNATDCU.
Membrii CNATDCU vor fi selectaţi în baza unor principii precum transparenţa, evitarea incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese, inclusiv a imixtiunii factorului politic sau asigurarea reprezentativităţii profesionale şi instituţionale.
Nu sunt eligibili demnitarii şi membrii structurilor de conducere ale partidelor politice.
Profilul membrilor CNATDCU trebuie să răspundă şi unor cerinţe minimale: experienţă proprie de cercetare la nivel înalt, recunoscută la nivel naţional/internaţional, dovedită şi validată prin realizări specifice şi prin îndeplinirea standardelor minime pentru abilitarea în domeniu; disponibilitatea asumată de a activa în cadrul CNATDCU, implicit renunţând la activitatea în alte consilii consultative ale MENCŞ; echilibru şi capacitate de analiză obiectivă; integritate profesională şi rezilienţă la presiuni exterioare.
Citeşte şi: Dîncu despre Tobă: Când miniştrii se pun, nu sunt întrebaţi de doctorat. E deosebit de competent
Citeşte şi: În drum spre Primărie. Ciprian Ciucu, independent: „Ştiu să schimb un obertain, dar şi să scriu singur o teză de doctorat. Am o relaţie pasională cu oraşul ăsta, nu ştiu să fur”
Citeşte şi: Rectorul Universităţii Bucureşti: În cazul în care legea va permite rectorului să anuleze titlurile de doctor demnitarilor care au plagiat în tezele de doctorat, vom face acest lucru
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Dîncu despre Tobă: Când miniştrii se pun, nu sunt întrebaţi de doctorat. E deosebit de competent
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe