- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.07.2013, 17:20)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Educaţiei: În niciun moment nu s-a decis desfiinţarea claselor din învăţământul liceal
Cifra de şcolarizare este mai mare decât numărul locurilor din unităţile de învăţământ, pentru a asigura accesul elevilor români sau străini care nu sunt în evidenţele şcolilor până la începerea cursurilor sau după, informează MEN, care precizează şi că nu a fost luată decizia desfiinţării claselor.
Urmărește
265 afișări
Ministerul Educaţiei: În niciun moment nu s-a decis desfiinţarea claselor din învăţământul liceal (Imagine: Shutterstock)
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) arată joi, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că anual cifra de şcolarizare, adoptată prin hotărâre de guvern, este mai mare decât numărul locurilor care urmează să fie ocupate de către generaţiile de şcolari. Această diferenţă, explică sursa citată, este necesară pentru a putea asigura capacitatea de absorbţie în sistemul de învăţământ preuniversitar românesc şi a acelor elevi care nu se află în evidenţele unităţilor de învăţământ, ca de pildă elevii români sau străini aflaţi, până la momentul începerii cursurilor sau după acest moment, în afara României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
"Precizăm că cifra de şcolarizare se realizează pe baza necesarului transmis de către fiecare inspectorat şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti. Aceste informaţii sunt colectate în urma recensământului populaţiei şcolare, a datelor INS şi a elevilor aflaţi în evidenţa unităţilor de învăţământ preuniversitar", se mai arată în comunicat.
MEN precizează că în niciun moment nu a decis desfiinţarea claselor din învăţământul liceal. "Numărul de clase se realizează conform numărului de elevi integraţi în sistem, cu rezerve pentru aceia care doresc inserţia, după momentul începerii anului şcolar 2013-2014", a mai precizat ministerul.
Pentru anul şcolar 2013-2014, Guvernul României a aprobat, prin hotărâre de guvern, alocarea a 210.000 de locuri pentru tot tronsonul învăţământului preuniversitar - preşcolar, primar, gimnazial, liceal.
MEN prezintă, în acelaşi comunicat, cifra de şcolarizare şi numărul elevilor înregistraţi, în ultimii patru ani, în învăţământul preuniversitar, clasa a IX-a, învăţământ cu frecvenţă - zi, "pentru a avea o imagine corectă asupra raportului dintre cifra de şcolarizare adoptată şi numărul de elevi înregistraţi".
Datele demonstrează că, invariabil, cifra de şcolarizare a fost mai mare decât numărul locurilor ocupate în unităţile de învăţământ. Astfel, în anul şcolar 2010 - 2011, cifra de şcolarizare a fost 210.000 şi au fost înregistraţi 181.955de elevi, în 2011 - 2012 cifra de şcolarizare din preuniversitar a fost 235.000, fiind înregistraţi 189.730 de elevi, iar în 2012 - 2013 cifra de şcolarizare a fost 210.000, fiind înregistraţi 162.919 de elevi. Pentru anul şcolar 2013 - 2014, cifra de şcolarizare este 210.000, iar în preuniversitar sunt înregistraţi 145.932 elevi, acest număr nefiind însă final, potrivit MEN.
Între 75 şi 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiinţate din toamnă, prin neocuparea locurilor, iar până la 150 de norme vor fi reduse, profesorii care ar putea fi afectaţi de diminuarea numărului de clase fiind de la disciplinele tehnologice, a declarat anterior, tot joi, inspectorul general şcolar al Capitalei.
Citeşte şi:
Decizii ale ISMB privind anul şcolar 2013-2014: Între 75 şi 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiinţate din toamnă
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe