Ministerul Educaţiei: Modificarea metodologiei de acordare a burselor nu afectează elevii sportivi

Modificările aduse Metodologiei-cadru de acordare a burselor şcolare, valabile în anul şcolar 2024 - 2025, nu sunt de natură să afecteze elevii sportivi de gimnaziu şi liceu, potenţiali beneficiari de burse, comparativ cu metodologia aplicată în 2023 - 2024, precizează Ministerul Educaţiei.

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: Modificarea metodologiei de acordare a burselor nu afectează elevii sportivi

Ministerul Educaţiei: Modificarea metodologiei de acordare a burselor nu afectează elevii sportivi

„Modificările aduse Metodologiei-cadru de acordare a burselor şcolare, valabile în anul şcolar 2024 - 2025, nu sunt de natură să afecteze elevii sportivi de gimnaziu şi liceu, potenţiali beneficiari de burse, comparativ cu metodologia aplicată în anul şcolar 2023 - 2024. Precizăm că informaţiile pe această temă vehiculate în spaţiul public au la bază interpretarea eronată de către Federaţia Sportului Şcolar si Universitar (FSSU) a prevederilor Ordinului ministrului educaţiei nr. 5.518/11.07.2024 cu privire la aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor începând cu anul şcolar 2024 - 2025”, potrivit unui comunicat de presă.

În acest sens, FSSU a transmis miercuri un comunicat de presă.

„Ministerul Educaţiei a fost şi rămâne un susţinător al performanţei sportive. În acest sens, reamintim faptul că începând cu anul şcolar 2024 - 2025, elevii sportivi de gimnaziu şi liceu pot beneficia de burse de merit şi pentru medaliile de aur sau locul I obţinute la Campionatele Naţionale organizate de Federaţiile Sportive Naţionale, în sporturi olimpice, în baza Protocolului încheiat între Ministerul Educaţiei şi Agenţia Naţională pentru Sport în data de 7 martie 2024. Odată cu intrarea în vigoare a Legii învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, se adaugă explicit, ca beneficiari ai burselor de merit, elevii care obţin premii la competiţiile organizate de Federaţiile Naţionale în sporturi olimpice”, se menţionează în finalul comunicatului Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici