Ministerul Educaţiei, reacţie după ce un profesor de la „Sfântul Sava” a fost reţinut pentu viol

Ministerul Educaţiei reacţionează după ce un profesor de la Colegiul „Sfântul Sava” a fost reţinut pentu viol: „Unitatea de învăţământ în care acesta este încadrat va lua toate măsurile necesare”.

Urmărește
685 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei, reacţie după ce un profesor de la „Sfântul Sava” a fost reţinut pentu viol

Ministerul Educaţiei, reacţie după ce un profesor de la „Sfântul Sava” a fost reţinut pentu viol

După informaţiile apărute în spaţiul public privind reţinerea unui cadru didactic de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală, în acelaşi timp şi angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), Ministerul Educaţiei a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informaţii cu privire la măsurile dispuse, astfel încât să poată aplica în regim de urgenţă măsurile legale privind suspendarea raportului de serviciu.

„Ministerul Educaţiei manifestă toleranţă zero faţă de orice abateri de la normele legale, profesionale, de etică şi faţă de orice formă de abuz şi violenţă: fizică, psihologică sau emoţională.

Unitatea de învăţământ în care acesta este încadrat va lua toate măsurile necesare (...). (...), în cazul în care cadrul didactic este cercetat pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică, pe perioada desfăşurării cercetării penale, acesta nu va desfăşura activităţi didactice cu beneficiarii primari”, transmite Ministerul Educaţiei.

Un profesor de la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală a fost reţinut, joi, de procurori, fiind acuzat că a violat şi agresat sexual doi adolescenţi de 16 şi 17 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici