- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.08.2018, 11:24)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Justiţiei vrea să construiască mii de locuri de detenţie până în 2024
Ministerul Justiţiei supune dezbaterii un proiect achiziţie a studiilor de fezabilitate pentru construirea de noi locuri de detenţie din sistemul ANP, întrucât există un deficit de 3.843 de spaţii. Proiectul arată că vor fi construite mii de spaţii de detenţie, până în 2024.
Urmărește
721 afișări
Ministerul Justiţiei vrea să construiască mii de locuri de detenţie până în 2024
„Se autorizează Ministerul Justiţiei, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziţia studiilor de fezabilitate destinate construirii unor noi locuri de detenţie la Penitenciarul Bistriţa - judeţul Bistriţa – Năsăud, Penitenciarul Botoşani - judeţul Botoşani, Penitenciarul Galaţi - judeţul Galaţi, Penitenciarul Gherla - judeţul Cluj, Penitenciarul Iaşi - judeţul Iaşi, Penitenciarul Mioveni - judeţul Argeş, Penitenciarul Constanţa – Poarta Albă - judeţul Constanţa şi la Penitenciarul Târgu Jiu - judeţul Gorj. Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor răspund pentru punerea în aplicare a prezentei hotărâri”, se arată în proiectul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Nota de fundamentare a proiectului arată că la data de 17.07.2018 la nivelul sistemului administraţiei penitenciare erau în custodie 22.394 deţinuţi, rezultând un deficit de 3.843 locuri raportat la spaţiul individual de 4 m2, acesta reprezentând un prim argument în vederea atingerii obiectivului propus.
„Infrastructura sistemului administraţiei penitenciare, dezvoltată înainte de anul 1989, nu corespunde standardelor prevăzute de Consiliul Europei. Aducerea sistemului penitenciar romanesc la aceste standarde implică un proces de durata, realizat cu costuri semnificative. Un factor determinant pentru crearea unor condiţii de detenţie corespunzătoare îl constituie şi numărul mare de hotărâri şi decizii ale Curţii Europene a Drepturilor Omului pronunţate împotriva statului român, al căror obiect îl constituie condiţiile de detenţie, majoritatea referindu-se la condiţiile de cazare”, este prevăzut în nota de fundamentare.
În cursul anului 2017, conform comunicărilor transmise Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor de către Ministerul Finanţelor Publice, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a soluţionat prin hotărâri şi decizii un număr total de 378 cereri, prin care au fost acordate despăgubiri persoanelor închise în sistemul penitenciar, pentru condiţiile de detenţie în care au fost cazate, în valoare de 2.296.451 de euro, arată sursa citată.
Planul este structurat pe perioada 2018-2024, după cum urmează: Etapa I: 2018 – locuri noi de cazare – 316, locuri modernizate – 500; Etapa II: 2020 – locuri noi de cazare – 44; Etapa III: 2021 – locuri noi de cazare – 508, locuri modernizate – 85; Etapa IV: 2022 – locuri noi de cazare – 3997, locuri modernizate – 666; Etapa V: 2023 – locuri noi de cazare – 2730; Etapa VI: 2024 – locuri noi de cazare – 500 – Penitenciarul P47-Berceni (500).
„Fondurile necesare efectuării cheltuielilor pentru achiziţia studiilor de fezabilitate mai sus-menţionate au fost incluse în bugetul aprobat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor; prin urmare nu există impact financiar suplimentar asupra bugetului de stat”, mai arată nota de fundamentare.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe