La Timişoara sunt aproape gata două astfel de blocuri. Fac parte dintr-un proiect amplu, pe care pariază Ovidiu Şandor.
Cartierul se întinde pe o suprafaţă de 6 hectare şi este la mai puţin de un kilometru de centrul oraşului.
- „Conţine, dincolo de peste 1.200 de apartamente, şi o componentă impportantă de birouri, pe lângă care, toate serviciile de care ai nevoie pentru viaţa de zi cu zi: de la magazin alimentar, la brutărie, la bancă, şamd. Proiectul nostru oferă diverse soluţiile de locuire: de la cele care costă câteva zeci de mii de euro, la cele care ajung şi la peste un milion de euro”, explică Ovidiu Şandor, dezvoltator imobiliar.
La un asemenea preţ, nu cumperi doar un spaţiu de locuit. Ai la dispoziţie şi o terasă de 140 de metri pătraţi, deasupra apartamentului.
Dar, cea mai importantă este priveliştea, care e inclusă în preţ.
Şi chiar dacă e pandemie, afacerile imobiliare încă merg. Doar că a schimbat preferenţile cumpărătorilor.
A simţit-o şi Diana Urzică, consultant imobiliar. Ea spune că acum, clienţii sunt mult mai pretenţioşi. Şi în materie de case şi în materie de apartamente.
- Timişorenii caută case, cu teren cât mai mult, dacă se poate. Şi asta pentru că, fiind închişi în case, o perioadă foarte lungă de timp, au avut nevoie de spaţiu. Cumpărătorii caută apartamente în ansambluri noi, care să le ofere posibilitatea alegerii finisajelor şi să fie apropiate de centre de interes cum ar fi şcoli, grădiniţe, mijloace de transport în comun”, arată Diana Urzică, consultat imobiliar.