Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în cazul morţii lui Max Bănuş
Ministerul Sănătăţii a declanşat, joi, o anchetă în cazul decesului jurnalistului Max Bănuş, pentru a stabili dacă Ambulanţa a trimis la timp echipajul şi dacă intervenţiile realizate de echipajul salvării private au fost cele conform reglementărilor pentru intervenţii în astfel de cazuri.
Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în cazul morţii lui Max Bănuş
Subsecretarul de stat Raed Arafat, care a făcut această declaraţie pentru MEDIAFAX, a adăugat că a primit informaţii potrivit cărora maşina de la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a ajuns la caz în 28-29 de minute, întrucât era singura maşină liberă şi venea din Bucureştii Noi. Din acest motiv, a fost solicitată o salvare Puls, care a ajuns imediat la caz.
Mai există informaţii potrivit cărora, în timp ce medicii de la Puls efectuau manevre de resuscitare, la caz a ajus şi ambulanţa de la SAMB, primii veniţi refuzând colaborarea cu cei de la Salvarea Capitalei, a precizat subsecretarul de stat.
"Toate acestea sunt numai informaţii pe care nu le-am verificat", a subliniat Raed Arafat. De aceea, începând de joi, Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă, cu sprijinul Autorităţii de Sănătate Publică a Municipului Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
Subsecretarul de stat a cerut, de asemenea, de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, înregistrarea apelului primit în legătură cu intervenţia în cazul jurnalistului.
Totodată, Arafat a spus că medicul de la Puls nu ar putea fi sancţionat dacă a acţionat în limitele legii dar, dacă se va constata că a refuzat colaborarea cu medicii de la Ambulanţa de stat, iar în urma refuzului a pus în pericol viaţa pacientului, atunci cazul acestuia va fi analizat de Colegiul Medicilor.
Directorul SAMB, Alis Grasu, a declarat că singurul echipaj liber la ora la care a fost solicitată o ambulanţă pentru Max Bănuş era în zona Nazarcea-Bucureştii Noi, la 13 kilometri de zona pentru care a fost cerută, distanţa fiind parcursă în 27 de minute întrucât era aglomeraţie.
Pe de altă parte, directorul Serviciului de Ambulanţă Puls, Laurenţiu Luca, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că echipa medicală de pe ambulanţă a fost ocupată cu resuscitarea jurnalistului Max Bănuş, acţiune care de altfel a fost un succes, şi nu au văzut când a ajuns un echipaj al Ambulanţei Bucureşti.
Jurnalistul Max Bănuş a decedat, miercuri seară, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, în urma unui stop cardiac. El a făcut stop cardiac în jurul orei 19.15, în timp ce se afla într-un taximetru. Şoferul taximetrului a chemat o ambulanţă, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţa Puls.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO