Ministerul Sănătăţii, după consultări cu studenţii: Examenul de rezidenţiat rămâne nemodificat

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în urma unor consultări interne, asociaţiile studenţilor la medicină din universităţile şi facultăţile de profil au informat că majoritatea studenţilor au optat pentru menţinerea actualei forme de desfăşurare a concursului de rezidenţiat.

Urmărește
164 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, după consultări cu studenţii: Examenul de rezidenţiat rămâne nemodificat

Potrivit unui comunicat al ministerului, în urma discuţiilor dintre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi reprezentanţii studenţilor, s-a ajuns la un acord privind susţinerea punctului de vedere majoritar al studenţilor de a continua organizarea concursului de rezidenţiat prin concurs unitar, naţional, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii susţine prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni, la 12 luni.

„Reprezentanţii studenţilor au apreciat, de asemenea, modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, care permite recunoaşterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidenţiat din centrul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici