Ministerul Sănătăţii intenţionează să înfiinţeze un Institut Oncologic la Timişoara

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, la Timişoara, că ministerul intenţionează să transforme în institut oncologic o clădire din municipiu care a fost ridicată de Primărie, dar nu a fost finalizată şi care iniţial avea destinaţia de Spital Municipal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2 afișări

Cseke a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost să viziteze o clădire neterminată, aflată pe Calea Torontalului din Timişoara, care se află în proprietatea Primăriei şi care ar fi trebuit să aibă destinaţia de Spital Municipal, dar care ar putea găzdui un viitor institut oncologic.

"Ştiu că au fost mai mulţi miniştri care au fost să vadă construcţia neterminată a Spitalului Municipal, aşa cum a fost el conceput. M-am dus şi eu să văd, nu pentru că s-au dus şi alţii şi au văzut, ci pentru că eu chiar cred că acea construcţie poate fi continuată şi terminată. Iar destinaţia poate fi cea de institut oncologic. (...) După Cluj, Bucureşti, Iaşi, Timişoara ar trebui să aibă acest proiect şi să putem să finalizăm acel institut oncologic", a afirmat Cseke.

Potrivit acestuia, domeniul oncologiei "este o prioritate" a Ministerului Sănătăţii, care a alocat în acest an 40 de milioane de euro, "cei mai mulţi bani" urmând să fie investiţi pentru finalizarea Institutului Oncologic de la Iaşi.

El a afirmat că pentru începerea lucrărilor la clădirea viitorului Institut Oncologic de la Timişoara trebuie ca, mai întâi, Primăria să o predea Direcţiei de Sănătate Publică şi trebuie realizat un studiu de fezabilitate care va costa 1,1 milioane de lei, bani pe care ministerul i-a alocat deja.

"După Iaşi, va fi a doua prioritate pe oncologie şi pot să promit că vom sprijini acest lucru. Dacă ar fi după mine, aş da bani şi mâine pentru acest lucru, dar nu pot, pentru că documentaţia nu este pregătită pentru acest lucru. Dar sper ca până în a doua jumătate a anului şi protocolul şi studiul de fezabilitate să fie făcute pentru a putea fi inclus în buget", a spus ministrul Sănătăţii.

Construcţia Spitalului Clinic Municipal Timişoara a început în anul 1994 şi a presupus o investiţie de peste 70 de miliarde de lei vechi. Finanţarea lucrărilor a fost sistată în 1998. Conform proiectului, construcţia trebuia să aibă 23.800 de metri pătraţi, cinci niveluri şi o capacitate de 315 paturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici