- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.01.2014, 19:30)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Sănătăţii: Medicii de familie trebuie să identifice posibile riscuri de boală
Consultaţiile cu rol de prevenţie, din cadrul noului pachet de bază, cuprind atât examinarea propriu-zisă, un set de investigaţii recomandate în funcţie de grupa de vârstă şi sex, cât şi consilierea privind evitarea sau diminuarea unui posibil risc de boală, potrivit Ministerului Sănătăţii.
Urmărește
507 afișări
Ministerul Sănătăţii: Medicii de familie trebuie să identifice posibile riscuri de boală (Imagine: Shutterstock)
Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Pană a prezentat, joi, în videconferinţa prevederile din noul pachet de bază referitoare la medicina de familie, explicând rolul doctorilor în depistarea riscului de boală la asiguraţii pe care îi au pe listă.
"Medicii de familie vor face consultaţii programate mai complexe, în care se evaluează starea de sănătate şi se identifică posibilele riscuri, pentru persoanele care nu au o nicio problemă de sănătate.
Persoanele care nu au nicio problemă de sănătate vor merge la control o dată la la trei ani ani pentru cei sub 40 de ani şi o dată pe an pentru cei de peste 40 de ani. În cadrul acestor consultaţii cu rol de prevenţie intră atât examinarea propriu-zisă, cât şi un set de investigaţii la frecvenţa recomandată pentru grupa de vârstă şi sex .Consultaţia preventivă include şi consilierea privind evitarea sau diminuarea risculu", a declarat Adrian Pană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit secretarului de stat, aceste consultaţii de evaluare nu trebuie confundate cu consultaţia la medicul de familie pentru probleme de sănătate nou apărute.
"Dacă în urma consultaţiei se descoperă o afecţiune sau se constată anumite riscuri, atunci persoana respectivă beneficiază de un alt set separat de servicii medicale, fie pentru tratarea bolii, fie pentru monitorizarea riscului, în funcţie de rezultatele evaluării şi decizia medicului", a spus Pană.
El a mai explicat că dovezile ştiinţifice şi practica medicală arată că pentru persoanele tinere şi sănătoase riscurile de sănătate nu se modifică semnificativ într-un interval de trei ani până la vârsta de 40 de ani. După acest prag, lucrurile se schimbă fiind nevoie de creşterea frecvenţei consultaţiilor de evaluare a riscurilor.
Pentru o problemă nouă de sănătate, respectiv durere, stare de rău, febră etc, care nu reprezintă urgenţă, orice persoană asigurată se va adresa medicului de familie, de câte ori are nevoie. Medicul de familie va acorda în fiecare caz între una şi trei consultaţii, iar la nevoie va trimite pacientul să efectueze între una şi şase analize. Dacă problema de sănătate nu poate fi rezolvată de către medicul de familie, acesta dirijează pacientul către medicul specialist din ambulator sau către spital, după caz.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe