Ministerul Sănătăţii şi UNICEF au lansat o campanie de promovare a vaccinării cu ROR. Clipul oficial | VIDEO

Ministerul Sănătăţii şi UNICEF au lansat, marţi, o campanie de promovare a vaccinării cu ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) “Copilăria cel mai frumos cadou”, care are scopul de a informa părinţii despre importanţa vaccinării copiilor. Compania vizează, în special, comunităţile vulnerabile din România.

Urmărește
695 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii şi UNICEF au lansat o campanie de promovare a vaccinării cu ROR. Clipul oficial | VIDEO

Ministerul Sănătăţii şi UNICEF au lansat o campanie de promovare a vaccinării cu ROR

Ministerul Sănătăţii împreună cu UNICEF au lansat, marţi, o campanie de promovare a vaccinării - “Copilăria cel mai frumos cadou”, care are scopul de a informa părinţii despre importanţa vaccinării în copilărie. Este vorba despre vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă).

"Evenimentul reprezintă o nouă etapă în cadrul campaniilor de informare şi vaccinare demarate anul trecut alături de UNICEF şi OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). Astăzi împreună cu UNICEF vom lansa o campanie de promovare a vaccinării la nivel naţional. Am pregătit un spot video care sperăm ca va rula cât mai des pe canalele media astfel încât mesajul să fie perceput de cât mai mulţi părinţi. Este o campanie integrată (...) şi va avea şi o componentă outdoor", a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul conferinţei de lansare a campaniei.

De asemenea, Sorina Pintea spune că scopul acestei campanii este de a informa părinţii despre beneficiile vaccinării pentru a alege să îşi protejeze copiii. Obiectivul principal este recuperarea vaccinării copiilor conform Programului Naţional de Vaccinare.

De cealaltă parte, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susţine că doar 5 % dintre copii din România studiază la şcoală despre educaţie pentru sănătate, precizând că o campanie de informare despre vaccinare este binevenită.

“Doar 5% dintre copiii din România fac programe de Educaţie pentru Sănătate, pentru că este o disciplină opţională. Sănătatea nu este opţională, sănătatea condiţionează dezvoltarea economică şi socială a unei ţări”, a spus Alexandru Rafila.

Campania va fi prezentă pe posturile de televiziune, în presa scrisă şi în online, cu o componentă outdoor.

“Părinţii şi tutorii trebuie să fie informaţi despre beneficiile vaccinurilor şi despre locurile unde îşi pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea să le ofere acestora cel mai frumos cadou, Copilaria. În România, campaniile naţionale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinală trebuie îmbunătăţită. Absenţa vaccinării duce la reapariţia unor boli ce pot fi uşor prevenite prin această măsură”, a spus reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult.

Reprezentantul organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România, Mijana Grbic, susţine că prin această campanie se doreşte îmbunătăţirea ratei de vaccinare, iar persoanele ţintă sunt cele acre locuiesc în comune vulnerabile din România.

Campania este o continuare a campaniilor door-to-door de informare şi recuperare vaccinală realizate, în 2018, de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF în mai multe comunităţi vulnerabile din judeţele Mehedinţi şi Bacău.

În cadrul sesiunilor de informare, o echipă de specialişti, formată din medic de familie, medic epidemiolog şi psiholog, a prezentat părinţilor informaţii cu privire la beneficiile vaccinării şi riscurile nevaccinării şi a răspuns întrebărilor adresate de aceştia. Ministerul Sănătăţii anunţă că rata de acoperire vaccinală ROR a crescut în aceste comunităţi la peste 90%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici