- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.11.2020, 16:42)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Sănătăţii vrea modificarea legislaţiei referitoare la testele antigen. Nelu Tătaru: ”Testarea trebuie realizată în deplină siguranţă pentru persoana testată”
- Ministerul Sănătăţii vrea modificarea legislaţiei naţionale actuale.
- Nelu Tătaru: „Testarea trebuie realizată în deplină siguranţă pentru persoana testată.”
- MS: Dacă testele rapide nu sunt utilizate de către profesionişti, aşa cum producătorul menţionează în instrucţiunile de utilizare, rezultatele pot fi compromise.
Urmărește
9215 afișări
Ministerul Sănătăţii vrea modificarea legislaţiei naţionale actuale, astfel încât comercializarea şi utilizarea testelor rapide antigen să se realizeze în condiţii de siguranţă. ”Testarea trebuie realizată în deplină siguranţă pentru persoana testată”, spune Nelu Tătaru.
„Testele rapide de detecţie a antigenelor SARS Cov-2, la fel ca toate dispozitive medicale, trebuie utilizate în conformitate cu instrucţiunile producătorilor. În România, testele rapide antigen sunt folosite în prezent pentru triajul simptomaticilor în unităţile de primiri urgenţe şi în compartimentele de primiri urgenţe, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar şi în siguranţă, aceste zone. Această decizie a fost adoptată conform recomandărilor OMS şi ECDC şi susţinută de Comisia de management clinic si epidemiologic al infectiei COVID a Ministerului Sănătăţii. Pentru a creşte accesul populaţiei la diagnostic, Ministerul Sănătăţii încurajează extinderea utilizării acestui tip de testare, dar într-un cadru reglementat, în conformitate cu recomandările organismelor internaţionale OMS şi ECDC şi în beneficiul superior al persoanelor testate şi al populaţiei generale”, transmite Ministerul Sănătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
În acest context, la cererea ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, experţi din cadrul Ministerului Sănătăţii, ai ANMDM, INSP, împreună cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor lucrează la adaptarea legislaţiei naţionale actuale, astfel încât comercializarea şi utilizarea testelor rapide antigen să se realizeze în condiţii adecvate.
Noul demers legislativ va completa eventuale discontinuităţi ale legislaţiei actuale, atât pentru aceste teste, cât pentru alte dispozitive medicale, în cazul în care este necesar.
„A avut loc o primă întâlnire e experţilor pentru identificarea soluţiilor de utilizare a testelor rapide în afara UPU/CPU, într-un cadru reglementat şi adaptat. Testarea trebuie realizată în deplină siguranţă pentru persoana testată şi pentru ca să existe beneficiu pentru sănătatea publică, rezultatul trebuie raportat, monitorizat şi cuantificat”, a declarat ministrul Tătaru.
Conform recomandărilor ECDC, testele rapide antigen au o capacitate mai redusă de a identifica persoanele bolnave, comparativ cu testarea RT –PCR şi sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiţii şi de către profesionişti.
Potrivit MS, în mod particular aceste teste sunt destinate pentru a fi utilizate numai de către profesionişti, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei şi interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat. Dacă testele rapide nu sunt utilizate de către profesionişti, aşa cum producătorul menţionează în instrucţiunile de utilizare, rezultatele pot fi compromise.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe