Ministrul Apărării spune că Armata va interveni acolo unde cetăţenii au nevoie de ajutor

Militarii români au ajutat la salvarea de vieţi. Trupe de specialitatea „Geniu” - instruite pentru executarea de poduri şi pontoane - sunt pregătite pentru alte intervenţii în zonele calamitate, a spus, sâmbătă, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Urmărește
153 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării spune că Armata va interveni acolo unde cetăţenii au nevoie de ajutor

Tîlvăr a spus că sunt pregătite pentru alte intervenţii Batalioanele 300 şi 284 Geniu de la Brăila cu peste 100 de oameni şi echipamente pentru salvare, inclusiv cu bărci.

„Din punct de vedere logistic vom ajuta ori de câte ori ISU ne va solicita. Lanţul de decizie este mult mai scurt. Am dat ordin ca solicitările autorităţilor locale să poată fi făcute direct şi să nu mai fie nevoie să fie validate de mine sau de altcineva de la Bucureşti”, a spus ministrul Apărării.

Tîlvăr a mai spus că Armata se va implica şi după această zi pentru salvarea de vieţi omeneşti, cât şi pentru combaterea efectelor acestor evenimente

„MapN va interveni pe orice palier al formelor de ajutor pe care cetăţenii îl aşteaptă de la noi”, a mai spus ministrul Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici