Ministrul Apelor i-a cerut soluţii şefului Romsilva pentru lipsa toaletelor din Pădurea Letea

Ministrul Apelor şi pădurilor Ioan Deneş i-a cerut directorului general Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, să găsească în două săptămâni soluţii pentru lipsa toaletelor şi a coşurilor de gunoi în Pădurea Letea, anunţă instituţia.

Urmărește
711 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apelor i-a cerut soluţii şefului Romsilva pentru lipsa toaletelor din Pădurea Letea

Ministrul Apelor i-a cerut soluţii şefului Romsilva pentru lipsa toaletelor din Pădurea Letea

"Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, a inspectat, vineri, Pădurea Letea, rezervaţie naturală de tip forestier, situată între braţele Sulina şi Chilia, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării. Demnitarul a fost însoţit de directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva (RNP ROMSILVA), Gheorghe Mihăilescu, de directorul Direcţiei Silvice Tulcea, Paula Enescu şi de directorul tehnic al Direcţiei Silvice Tulcea, Costel Petcu", arată ministerul Apelor şi pădurilor, într-un comunicat de presă postat pe site.

Reprezentanţii Romsilva, care se ocupă cu administrarea Pădurii Letea, l-au informat pe ministrul Ioan Deneş că, începând cu 12 iulie 2019, turiştii care vizitează rezervaţia vor putea achita taxa de intrare în valoare de cinci lei, trimiţând un mesaj sms „LETEA serie şi număr carte de identitate”, la numărul 7473.

Ministrul apelor şi pădurilor a cerut însă amplasarea unor coşuri de colectare a deşeurilor menajere şi toalete, care să fie puse la dispoziţia turiştilor.

"Demnitarul a precizat că prezenţa sa la Pădurea Letea nu este întâmplătoare, ci a avut loc în urma sesizărilor primite la cabinetul ministrului, cu privire la faptul că persoanele care vizitează pădurea nu au la dispoziţie toalete şi coşuri de gunoi. Reprezenaţii RNP ROMSILVA i-au comunicat demnitarului că această problemă este cunoscută, însă legislaţia în vigoare este foarte restrictivă în ceea ce priveşte instalarea unor astfel de utilităţi în arealul rezervaţiei, atât în cel al Pădurii Letea, cât şi în zona din imediata vecinătate a acesteia. Ioan Deneş i-a cerut directorului general RNP ROMSILVA să ia legătura cu autorităţile locale ale UAT-ului C.A. Rosetti, pe raza căreia se află Pădurea Letea, precum şi cu reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), spre a găsi soluţiile legale pentru rezolvarea acestei probleme, în maximum două săptămâni", potrivit sursei citate.

Pădurea Letea, în suprafaţă de 2825 ha, se află situată între braţele Sulina şi Chilia şi este declarată ca Rezervaţie încă din 1938, făcând parte din reţeaua Natura 2000.

Administrarea Pădurii Letea, ca arie protejată, se face de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar situarea acesteia în fondul forestier naţional conduce la administrarea de către structura silvică arondată zonei, respectiv Ocolul Silvic Tulcea.

Per total, Pădurea Letea găzduieşte 561 de specii de plante superioare, şi se remarcă prin exemplarele excepţionale de stejar cu diametre de peste 1,5 m şi vârste de peste 400 de ani, culminând cu un exemplar cu diametrul apropiat de 2 m şi vârsta de peste 600 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici