Ministrul Comunicaţiilor a cerut demisia conducerii Poştei Române / La rândul său, directorulul general interimar al Poştei anunţă că nu demisionează şi candidează pentru un nou mandat

Ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, a cerut, luni, demisia membrilor Consiliului de Administraţie al Poştei Române şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, "din cauza managementului defectuos din ultimul an". Ministrul va trimite Corpul de Control la companie.

Urmărește
934 afișări
Imaginea articolului Ministrul Comunicaţiilor a cerut demisia conducerii Poştei Române / La rândul său, directorulul general interimar al Poştei anunţă că nu demisionează şi candidează pentru un nou mandat

Ministrul Comunicaţiilor a cerut demisia conducerii Poştei Române. Corpul de control, la companie

Corpul de control al ministrului la Poşta Română va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societaţii Informaţionale (MCSI) întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat în ultimele două luni.

MCSI consideră că situaţia în care se află compania nu este numai urmare a “grelei moşteniri”, ci şi a perpetuării aceleaşi stări de fapt, fără ca managementul executiv sau neexecutiv să ia vreo măsură legală de relansare a activităţii.

Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea Poştei Române are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie.

MCSI precizeaza că suma destinată capitalizării CNPR este prevăzută în continuare în bugetul ministerului şi nu este afectată de rectificarea bugetară.

Andrei Stănescu, directorului general interimar al Companiei Naţionale "Poşta Română a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu ştie de ce ministrul Şova îi cere demisia cu zece zile înainte să-i expire mandatul, că nu îşi dă demisia şi că îşi va depune candidatura pentru postul de director general.

“Mandatul meu este interimar, din 1 ianuarie 2017. Mi-a fost prelungit odată şi expiră pe 25 septembrie. Nu mai intenţionez să accept, dacă mi se va mai cere, să prelungesc perioada de interimat. Nu intenţionez să îmi dau demisia pentru zece zile. Dacă CA mi-o cere sigur că este dereptul CA. Nu intenţionez să-mi dau demisia fiindcă nu consider că problemele Poştei sunt din cauza mea sau a conducerii executive din subordinea mea. Sunt vechi. Eu activez din 2012 în companie ca director executiv de control şi resurse umane şi cunosc foarte bine compania şi problemele ei. Este falsă idea că Poşta are un management defectuos din ianuarie 2017 şi până în prezent. Nu cunosc motivele pentru care domnul ministru mi-a cerut demisia cu zece zile înainte de încheierea mandatului interimar. Există o procedură în derulare. Până pe 8 octombrie se pot depune candidaturile. Îmi voi depune candidatura de director general”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Stănescu, directorului general interimar al Companiei Naţionale "Poşta Română".

Acesta răspunde astfel la anunţul făcut de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, conform căruia ministrul Lucian Şova a convocat, luni dimineaţa, o şedinţă de urgenţă la Compania Naţională "Poşta Română" şi a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodată, Lucian Şova a decis să trimită Corpul de control al ministrului la Poşta Română. Acesta va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat.

“Amenda de la Consiliul Concurenţei s-a luat pe nişte acţiuni trecute, înainte de 2012. Măsurile au fost duse la îndeplinire. Adică acele contracte au fost anulate sau modificate demult conform cerinţelor Consiliului Concurenţei. Este o problemă demult încheiată, iar raportul Corpului de Control probabil o va semnala. Poşta este într-o evoluţie bună, adică are profit operaţional. Dar, înregistrează nişte datorii vechi înregistrate la ANAF care depăşesc capacitatea de cash a companiei”, a precizat Andrei Stănescu.

În cazul în care candidatura lui Stănescu pentru postul de director general al Poştei Române va fi respinsă, acesta spune că: “În mandatul meu se stipulează că, la expirarea lui, voi reveni pe poziţia trecută, de director executiv. Mai departe este decizia CA”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici