Ministrul de Interne: Au fost evacuate peste 160 de persoane, au fost salvate 95 de vieţi din situaţii critice

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spune că sute de cadre intervin în zonele inundate din sudul Moldovei: „Au fost evacuate peste 160 de persoane, au fost salvate 95 de vieţi din situaţii critice”, spune ministrul.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne: Au fost evacuate peste 160 de persoane, au fost salvate 95 de vieţi din situaţii critice

Cătălin Predoiu a transmis condoleanţe celor patru familii îndoliate, după ce patru persoane au murit în inundaţiile din Galaţi.

În ceea ce priveşte intervenţia de căutare-salvare, Predoiu a spus că s-a intervenit cu toate trupele aflate la dispoziţie în judeţul Galaţi şi au fost aduse forţe din judeţele limitrofe.

„Peste 160 de cadre ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit. Au fost puse, de asemenea, în stare de pregătire, la nevoie, trupe de Jandarmerie şi Poliţie. În urma intervenţiei, au fost evacuate peste 160 de persoane, au fost salvate 95 de vieţi din situaţii critice. Din păcate, după cum ştiţi, au fost înregistrate şi patru decese. S-a intervenit cu toată tehnica din dotare, inclusiv cu elicoptere”, a spus ministrul de Interne.

În ceea ce priveşte intervenţiile viitoare, Predoiu a precizat că MAI este în continuare în stare de alertă, cu toate trupele din zonă.

„Avem pregătite rezerve şi în alte judeţe, dacă este necesar. Avem, atenţie, şi pe alte zone din alte judeţe, unde sunt coduri meteo severe şi, de asemenea, este pregătită pentru intervenţie toată tehnica din dotare, inclusiv elicoptere. În acelaşi timp, aş dori să menţionez că am fost în permanentă legătură cu domnul ministru al Apărării. Între cele două ministere există o bună conlucrare. Am fost în legătură cu domnul ministru Fechet, tot aşa, pentru a vedea ce se întâmplă sub aspect meteo şi pot să mai adaug că, în termeni de strategie, pregătim o serie de tabere pentru refugiaţi, în caz de nevoie”, a mai spus Predoiu.

Ministrul de Interne a solicitat populaţiei să urmărească cu atenţie mesajele RO-Alert, la fel să facă şi comunităţile locale, autorităţile locale. Acestea trebuie să urmeze aceste mesaje şi să ţină legătura cu autorităţile centrale, pentru a-şi exercita atribuţiile pe zona lor de competenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici