- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.11.2016, 15:21)
- Claudiu Surmei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Educaţiei a aprobat noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică
Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a aprobat noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI), din care fac parte 19 cercetărori şi cadre didactice, numiţi pentru un mandat de patru ani.
Urmărește
393 afișări
Ministrul Educaţiei a aprobat noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică
Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei, miercuri, din noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică aprobată de ministrul Mircea Dumitru fac parte 19 cercetători şi cadre didactice de la institute de cercetare şi universităţi din ţară şi din străinătate, numiţi pentru un mandat de 4 ani.
Astfel, preşedintele CNECSDTI este prof. univ. dr. Dacian Cosmin Dragoş (Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj Napoca), iar vicepreşedinţi sunt dr. Mihai-Octavian Dima (Institutul Naţional de Fizică Nucleară - "Horia Hulubei") şi dr. Alexandru Popa (Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Componenţa CNECSDTI a fost stabilită, pentru prima dată, în urma unui amplu proces de selecţie, derulat între 22 iulie şi 23 septembrie 2016, în coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, care asigură secretariatul CNECSDTI. În această perioadă, 115 reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice şi-au depus candidatura pe platforma brainmap.ro pentru calitatea de membru în Comitetul de selecţie a membrilor, dar şi pentru cea de membru CNECSDTI. Pe parcursul acestui proces s-au derulat două consultări publice: în perioada 18-22 august 2016 pentru propunerile privind componenţa Comitetului de selecţie şi în perioada 19-23 septembrie 2016 pentru propunerile de membri ai CNECSDTI", se arată în comunicat.
Pentru componenţă CNECSDTI au fost excluse candidaturile demnitarilor, ale membrilor structurilor de conducere ale partidelor politice, precum şi candidaturile conducătorilor organizaţiilor de cercetare-dezvoltare.
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiintifice va face public în curând Regulamentul de organizare şi funcţionare al CNECSDTI, aflat în acest moment în curs de avizare.
CNECSDTI este un organism consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), cu atribuţii în coordonarea şi monitorizarea aplicării normelor de conduită morală şi profesională în activităţile de cercetare-dezvoltare la nivel naţional.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe