Ministrul Educaţiei cere eliberarea din funcţie a lui Marius Mărcuţă, cercetat în dosarul "2 Mai"
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, cere preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, Doina Melinte, să revină asupra deciziei de numire pe postul de coordonator al biroului de achiziţii a lui Marius Mărcuţă, cercetat în dosarul "2 Mai".
Solicitarea ministrului Educaţiei vine după ce presa a scris că Marius Mărcuţă, director de achiziţii şi investiţii în Ministerul Tineretului şi Sportului în perioada mandatului Monicăi Iacob Ridzi, a fost repus în funcţie, deşi este cercetat în dosarul "2 Mai".
Ministrul Daniel Funeriu, aflat la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor Educaţiei din Statele Membre ale Uniunii Europene, a declarat că solicită demiterea lui Mărcuţă, de a cărui numire nu fusese informat, se arată într-un comunicat de luni al Ministerului Educaţiei.
"În vederea respectării angajamentului de integritate făcut odată cu preluarea mandatului, îi solicit doamnei Doina Melinte, preşedintele ANST, să revină asupra deciziei legate de numirea temporară a domnului Marius-Mihail Mărcuţă pe post de coordonator al biroului de achiziţii, asupra căreia nu am fost informat. Îi solicit doamnei Melinte să facă demersurile necesare pentru menţinerea la standarde înalte a integrităţii ANST", a spus ministrul Daniel Funeriu.
Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi este acuzată, alături de alte persoane, printre care şi Marius Mărcuţă, într-un dosar privind contractele încheiate pentru organizarea Zilei Tineretului în 2 mai, la Costineşti.
Secţia de Combatere a Corupţiei din DNA a declanşat, în 23 iunie 2009, în baza unui denunţ penal al PNL, acte premergătoare cu privire la încheierea şi derularea a trei contracte între MTS şi societăţile Compania de Publicitate Mark SRL şi Artisan Consulting SRL.
Monica Iacob Ridzi a demisionat din funcţia de ministru al Tineretului în data de 14 iulie 2009, în urma scandalului generat de dezvăluirea informaţiilor cu privire la contractele încheiate pentru organizarea Zilei Tineretului.
În 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticorupţie de începere a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi.
Procurorii mai arătau în referatul transmis Parlamentului că cercetările au condus la descoperirea a patru înscrisuri oficiale false. Documentele false, printre care şi trei caiete de sarcini aferente celor trei contracte la care fac referire procurorii anticorupţie, au fost întocmite de Marius Mărcuţă, directorul Direcţiei Investiţii Achiziţii Publice şi Servicii Interne, împreună cu alţi angajaţi ai MTS.
Totodată, anchetatorii au stabilit, în urma interceptărilor, că la cererea Monicăi Iacob Ridzi, Mărcuţă l-a chemat la MTS pe specialistul IT Dan Paul Meşină, pentru a ştearge definitiv din calculatoarele de serviciu şi din alte mijloace de stocare mesajele cu conţinut incriminator la adresa lor, astfel încât să nu fie descoperite de DNA.
După ce a ajuns la sediul MTS, Marius Mărcuţă şi Paul Diaconu, director al Direcţiei Generale Economice şi Resurse Umane, l-au condus fiecare în biroul său, specialistul IT a accesat sistemele informatice ale MTS şi a şters din calculatoarele utilizate de cei doi e-mail-urile pe care i le-au indicat.
Mărcuţă l-a condus apoi pe Meşină şi la calculatorul utilizat de Daniela Elena Popa, care nu era prezentă la locul de muncă şi i-a cerut să şteargă mai multe date informatice.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO