- Home
- Social
- BUCURESTI, (18.07.2019, 15:55)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Educaţiei, despre numărul „excesiv de mare” de note modificate după contestaţiile la Evaluarea Naţională şi BAC: Un semnal de alarmă
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că numărul de lucrări ale căror note au suferit modificări în urma contestaţiilor depuse de elevi la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat e „excesiv de mare”, fapt ce impune adoptarea unor măsuri precum regândirea examenelor şi formarea evaluatorilor.
Urmărește
6020 afișări
Răspunsul ministrului Educaţiei numărul „excesiv de mare” de note modificate după contestaţii
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a precizat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că numărul lucrărilor modificate în 2019, ca urmare a contestaţiilor depuse de către elevi şi liceeni atât după Evaluarea Naţională, cât şi după Bacalaureat este unul „excesiv de mare”. „Fără îndoială este un mare semnal de alarmă pentru noi. E un mare sistem de alarmă, care impune automat şi măsuri pentru a remedia această situaţie”, a spus ministrul.
Potrivit aceleiaşi surse, măsurile care se impun ar viza o serie de elemente precum „ regândirea examenelor din punctul de vedere al conţinutului şi al itemilor obiectivi şi nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte formarea celor care evaluează, pentru că diferenţele sunt după părerea mea chiar inacceptabile”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Ecaterina Andronescu a declarat că acest număr al notelor modificate considerabil după contestaţii se va reduce în viitor, invocând în acelaşi context ca o altă potenţială măsură care ar trebui luată în calcul în acest sens şi elaborarea unui barem care să fie „mai util” evaluatorului. „O să reducem pentru că anul acesta în metodologie se practică a treia corectură, dacă diferenţa e mai mare de un punct şi jumătate, cred că trebuie să coborâm această diferenţă şi sigur o să cerem şi celor care fac subiectele să elaboreze un barem care să fie mai util evaluatorului, mai concret ancorat în subiectul respectiv şi în posibilele rezolvări pe care le presuspune subiectul respectiv”, menţionează ministrul.
Ministrul Educaţiei a precizat că este necesar ca ministerul să aibă lista nominală a celor care au avut diferenţe mari, motivând că nu crede că ar trebui să se treacă prea uşor peste aceste lucruri. „Vom face o analiză şi o să cerem fiecărui inspectorat şcolar acolo unde au fost centrele de evaluare să avem aceste liste”, a spus ministrul.
Ecaterina Andronescu a declarat că o primă măsură ce ar trebui luată în acest sens „ar fi ca aceste cadre didactice să nu mai participe la evaluările anilor următori, iar o măsură pe care de asemenea, cred că trebuie să o avem în vedere este să formăm aceşti evaluatori în aşa fel încât, diferenţele să nu mai fie atât de mari, aşa cum au fost de exemplu, în unele cazuri, anul acesta”, a precizat ministrul Educaţiei.
Andronescu a concluzionat spunând că în aceste cazuri este nevoie de exigenţă, întrucât la mijloc este vorba de soarta copiilor care susţin aceste examene. „Nu ne putem juca în felul acesta. Trebuie să fim foarte atenţi atunci când facem corectura unei lucrări, pentru că în spatele acelei lucrări este nu numai un copil a cărui soartă depinde de nota pe care noi o dăm, ci este o familie, sunt rudele care cu siguranţă urmăresc, e societatea în ansamblul său”, a conchis ministrul.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Fostul şef SRI George Maior a fost citat, marţi, la Secţia de anchetă a magistraţilor în dosarul lui Kovesi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe