- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.01.2020, 14:25)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Educaţiei: Elevii doresc începerea cursurilor pe 1 septembrie. Presupune începerea anului pe 15 august
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că este dificil de aplicat propunerea Consiliului Elevilor ca să înceapă cursurile de la 1 septembrie deoarece acest lucru presupune ca anul şcolar să înceapă în data de 15 august.
Urmărește
8649 afișări
Anisie: Elevii doresc începerea cursurilor pe 1 septembrie. Presupune începerea anului şoclar pe 15 august
„Am discutat cu ei (reprezentanţii Consiliului Elevilor, n.r.). La momentul acesta, ca noi să putem începe efectiv cursurile - deja la 1 septembrie incepe anul şcolar. Dar noi trebuie să facem o diferenţă - începerea anului şcolar nu este acelaşi lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educaţiei au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie şi începerea cursurilor să fie 14 septembrie. Elevii îşi doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul şcolar să înceapă pe 15 august”, a spus ministrul Educaţiei la Digi24.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Acest scenariu aduce mai multe consecinţe, explică Monica Anisie: să se încheie igienizarea şcolilor mult mai devreme şi trebuie luat în calcul că până pe 4 septembrie este organizată sesiunea a doua de Bacalureat.
Anisie spune că peste 100 de propuneri pentru modificarea structurii anului şcolar au fost transmise Ministerului Educaţiei.
Precizările vin după ce Consiliul Naţional al Elevilor a transmis că nu renunţă la propunerea ca anul şcolar să înceapă pe 1 septembrie deoarece această structură ajută elevii, iar proiectul Ministerului potrivit căruia cursurile să înceapă pe 14 septembrie duce la dezechilibru.
Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică, proiectul privind structura anului şcolar pentru 2020 - 2021, care arată că pe 14 septembrie ar putea începe cursurile. Anul acesta, şcoala a început pe 9 septembrie.
Potrivit Ministerului Educaţiei, proiectul supus dezbaterii publice arată că anul şcolar se structurează pe două semestre, 34 de săptămâni, după cum urmează:
- Semestrul I - 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie - 29 ianuarie 2021)
- Semestrul al II-lea - 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)
Monica Anisie: Asigur profesorii că vor primi salariile mărite
Ministrul Educaţiei Monica Anisie a precizat că în 2020, profesorii vor primi salariile mărite aşa cum s-a stabilit prin lege, subliniind că în bugetul Ministerului au fost incluşi 1,7 miliarde lei pentru majorări.
„Îi asigur pe toţi colegii mei profesori că vor primi măririle aşa cum s-a stabilit prin lege. Vor primi mărite salariile începând cu data de 1 ianuarie şi cu data de 1 septembrie. În bugetul Ministerului Educaţiei m-am ocupat să fie puşi aceşti bani pentru măriri, este vorba despre 1,7 miliarde”, a declarat Monica Anisie la Digi24.
Ministrul Educaţiei a explicat însă că profesorii vor primi salariile, începând de săptămâna viitoare, aferente lunii decembrie, deci majorările nu sunt incluse încă.
„Această mărire (a salariilor, n.r.) se va realiza. (...) Să nu se aştepte colegii mei că de pe acum. Îi asigur că nu există nicio problemă”, mai spune Anisie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe