„Respinge excepţiile inadmisibilităţii, lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor persoane fizice şi lipsei interesului reclamantei. Admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul nr. 301/05.07.2017 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anulează adresa nr. 1840/C/2017/16.08.2017 emisă de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Admite în parte capătul de cerere privind cheltuielile de judecată şi obligă pârâtul Instituţia Procurorului Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie către reclamantă la cheltuieli de judecată în sumă de 3000 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocaţial redus”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.
Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, recursul putându-se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a Contencios Administrativ si Fiscal.
În septembrie 2017, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru. În cadrul procesului în care Iorga a acţionat-o în instanţă pe fosta şefă a DNA, judecătorii au dispus că Mihaiela Iorga se poate întoarce în parchetul anticorupţie.
Fostul procuror-şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp. Ulterior, Moraru Iorga a contestat în instanţă ordinul de revocare.
Mihaiela Moraru-Iorga a fost numită, marţi, procuror de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, pentru un mandat de trei ani.