- Home
- Social
- BUICUREŞTI, (16.01.2020, 17:07)
- Departamentul Social - Mediafax
Ministrul Educaţiei vrea ca elevii să citească la şcoală timp de 20 de minute în fiecare zi
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis, joi, o Scrisoare deschisă către toţi profesorii, în care le solicită ca fiecare copil să lectureze, zilnic, 20 de minute la şcoală, solicitând educatoarelor să le citească celor mici din cărţi potrivite, iar mai apoi să încurajeze întrebările.
Urmărește
746 afișări
Ministrul Educaţiei vrea ca elevii să citească la şcoală 20 de minute zilnic
Ministrul Educaţiei susţine, în documentul transmis joi, că toţi profesorii trebuie să se asigure că fiecare elev înţelege noţiunile predate, pentru că „un copil care înţelege ce se aşteaptă de la el poate să dea răspunsuri mai bune, poate să meargă bucuros la şcoală”.
În plus, Anisie este de părere că lectura şi discuţiile pe marginea celor citite sunt „cei mai buni prieteni pe drumul dezvoltării gândirii critice”.
Totodată, sursa citată le cere şi părinţilor să le citească 20 de minute, în fiecare zi, copiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Mai jos, redăm integral scrisoarea deschisă a ministrului:
„Mă adresez dumneavoastră ca părinte, profesor şi ministru al educaţiei şi cercetării.
Întreaga mea carieră profesională a fost şi este dedicată şcolii şi consider că nimic nu se compară cu strălucirea din ochii unui copil care înţelege, întâia dată, cum se transformă literele în cuvinte, cuvintele în înţeles.
De Ziua Culturii Naţionale, sub semnul lui 2020, la Ateneul Român, am lansat invitaţia pentru a readuce lectura în practica de la clasă şi în familii, ca o experienţă care să îi ajute pe copii să înţeleagă mai bine lumea în care trăiesc. Propunerea mea este ca în toate şcolile din România fiecare copil să citească 20 minute pe zi. Totodată, îi invit pe părinţi şi bunici să citească sau să-i sprijine pe copii să citească încă 20 de minute şi, dacă este posibil, să discute împreună despre cele citite.
Mă adresez tuturor pentru că am încredere în toţi profesorii, nu numai în profesorii de limbă şi literatură română, arte şi ştiinţe sociale. Gândul meu este şi către profesorii de ştiinţe sau matematică. Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră să se asigure că fiecare elev înţelege noţiunile predate şi cerinţele temelor primite, indiferent de disciplină. Un copil care înţelege ce se aşteaptă de la el poate să dea răspunsuri mai bune, poate să meargă bucuros la şcoală.
Lectura şi discuţiile pe marginea celor citite sunt cei mai buni prieteni pe drumul dezvoltării gândirii critice şi în construirea de sine, din prima zi a parcursului educaţional. Astfel, pentru cei mai mici, le solicit educatoarelor să le citească copiilor din cărţi potrivite. Să îi încurajeze să întrebe, să aibă răbdare cu ritmul lor de înţelegere, să le dea timp pentru mirări şi pentru ca aceştia să îşi imagineze lumile descrise în cărţi.
Invitaţia mea de astăzi este şi pentru realizarea unei punţi, prin lectură, între părinţi şi profesori. Nu există o şcoală de părinţi, însă eu ştiu că cititul împreună răspunde nevoii atât de mari a copiilor de a fi împreună cu părinţii. Dăruiţi timp, măcar 20 de minute pe zi, copiilor dumneavoastră, citindu-le! Nu costă mult şi nu necesită pregătiri şi energii deosebite. Iar copiii vor preţui mereu aceste clipe.
Îmi doresc ca lectura să fie o prioritate în înţelegerea lumii şi a sinelui, dar, pentru aceasta, am nevoie de ajutorul dumneavoastră. De azi, ştiu că putem reuşi, 20 de minute la şcoală şi 20 de minute acasă. Împreună”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:35
-
astăzi, 11:30
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România