- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.03.2013, 13:47)
- Madalina Cerban
Ministrul Educaţiei vrea să diversifice activităţile şcolare: "De ce să nu avem discuţii despre internet, educaţie şi Facebook?"
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, îşi doreşte "diversificarea activităţilor educative", precizând că în şcoli şi-ar putea găsi locul şi teatrul, filmele româneşti, sportul şi discuţiile despre internet şi Facebook, corelate cu partea educativă.
Urmărește
504 afișări
Ministrul Educaţiei vrea să diversifice activităţile şcolare: "De ce să nu avem discuţii despre internet şi educaţie şi Facebook" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a participat, vineri, la prima parte a dezbaterii "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), la Palatul Parlamentului.
În acest context, Remus Pricopie a spus că în domeniul educaţiei lipsesc cercetările. "Nu avem suficiente cercetări în spaţiul românesc pentru a realiza dacă o politică publică este benefică sau nu. Nu avem suficiente cercetări să vedem ce le lipseşte copiilor. Am câteva surprize pentru ei, dar una dintre surprize este aceea a diversificării activităţilor educative. De ce să nu facem teatru în şcoli? De ce să nu aducem filmele româneşti care sunt ecranizări ale unor opere literare, pe care profesorii de limba română le solicită la clasă? (...) De ce să nu facem mai mult sport? De ce să nu avem discuţii despre internet şi educaţie, despre Facebook şi educaţie, despre lucrurile bune şi cele mai puţin bune? De ce să nu antrenăm copiii noştri să facă mai bine faţă riscurilor?", a spus Remus Pricopie.
El a amintit despre un "un proiect mai vechi", dar care este de actualitate. "Există un manual realizat de nişte organizaţii: «Educaţia pentru risc». Acest manual sau acest tip de lecţii trebuie să fie reluate şi cuprinse în şcoli. Copiii trebuie să înţeleagă că, pe măsură ce cresc, au mult mai multe opţiuni, dar au şi mult mai multe riscuri", a spus Pricopie, vorbind despre "riscul de a fuma, de a consuma alcool şi riscul de consum de droguri".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
A început războiul tarifelor. Administraţia Trump a lansat chiar acum tarife împotriva Chinei, Mexicului şi Canadei. Ottawa anunţă că va răspunde imediat cu o serie de contramăsuri
-
Cât dăm la apărare: MApN are zeci de contracte de achiziţie în derulare sau pregătire. Armata primeşte în 2025 un buget de 42,8 miliarde lei (8,5 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament, putând ajunge la 5,6% din PIB
-
David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
Totodată, Remus Pricopie a spus că toţi cei implicaţi în educaţia copiilor ar trebui să semneze un acord. "Să vedem cum mass-media ar putea să contribuie. Cum CNA ar putea să contribuie? Ce anume ar trebui să facă profesorii?".
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", la care a participat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. La eveniment sunt prezenţi şi specialişti din domeniul sănătăţii şi ai educaţiei, reprezentanţi ai mediului academic, ai asociaţiilor de părinţi şi ai ONG-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul educaţiei nonformale şi reprezentanţi ai unor radiodifuzori care difuzează programe pentru copii.
Dezbaterea "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", organizată vineri, vine după alte două dezbateri organizate de CNA - "Audiovizualul între ficţiune şi realitate", care a avut loc pe 1 martie, şi "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?" (pe 8 februarie).
Pe de altă parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiţia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al cărei scop este "de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio".
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Monalisa, o femeie de afaceri de 35 de ani, a murit subit în timpul unei proceduri estetice 😲
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe