- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.04.2016, 17:34)
- Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Justiţiei: Am cerut instituţiilor să vină cu planuri pentru a preveni violenţa domestică
Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a reacţionat în urma crimei care a avut loc, joi, în Capitală, postând pe pagina sa de Facebook că a cerut instituţiilor pe care le conduce să vină cu planuri pentru ca "violenţa domestică să poată fi prevenită în România".
Urmărește
699 afișări
Ministrul Justiţiei: Am cerut instituţiilor să vină cu planuri pentru a preveni violenţa domestică (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook o reacţie la situaţia femeii din Capitală care a murit, joi,după ce a fost înjunghiată de 25 de ori de fostul iubit, pe care îl acuzase de hărţuire. Mesajul ministrului Justiţiei este semnat şi de Dragoş Pâslaru şi Valeriu Nicolae, colegii săi de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
În text Raluca Prună subliniază că a cerut instituţiilor pe care le conduce sau le coordonează, să vină cu planuri pentru a preveni violenţa domestică şi incidente ca cel din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
"Violenţa şi în special violenţa domestică rămâne o problemă pe care mult prea mulţi dintre noi nu vor să o vadă. Prea mulţi îşi ascund lipsa de reacţie în spatele unor justificări mai mult sau mai puţin penibile. Sistemul este încă disfuncţional pentru că nu reuseşte să prevină sau să sancţioneze aşa cum ar trebui abuzurile împotriva victimelor, în special femei şi copii ", se arată în postarea ministrului.
Potrivit ministrului Justiţiei, "lucrurile nu se schimbă numai prin legi şi politici publice ci şi printr-o atitudine diferită a societăţii faţă de violenţă."
"Vom căuta soluţii pentru a responsabiliza mult mai bine în viitor oamenii din instituţiile care ar trebui să prevină şi să intervină mult mai bine şi rapid în cazul violenţei domestice. O să facem publice planurile pe care le-am cerut instituţiilor abilitate şi apoi măsurile pe care dorim să le luăm. Însă orice am face, nu vom putea să reuşim mare lucru fără ajutorul celor din jurul nostru", se mai notează în mesaj.
Citeşte şi: O femeie a fost înjunghiată într-un magazin ce aparţine fostei nurori a lui Virgil Măgureanu. Victima a decedat. Suspectul principal, prins în apropiere de locul crimei - VIDEO
Citeşte şi: Cum sunt apărate de lege femeile hărţuite
Citește pe alephnews.ro: Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cum sunt apărate de lege femeile hărţuite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe