„De la partea sârbă nu am primit nicio alertă. Partea sârbă, cu care suntem în dialog permanent, face determinări atât la locul evenimentului, cât şi în aval. La acest moment nu sunt depăşiri în Dunăre”, afirmă Mircea Fechet.
El spune că în această perioadă debitul la intrarea în ţară a Dunării e de aproximativ 9.000 metri cubi pe secundă, iar media lunii ianuarie este de 4-5.000, ceea ce înseamnă „o diluţie semnificativă care ar putea atenua şocul de poluare”. De asemenea, Fechet menţionează că azotatul este în saci, iar diluţia se va face într-un timp mai îndelungat.
„Se discută la nivel tehnic. Din partea României discută cu partea sârbă acel Comitet Operativ pentru Situaţii de Urgenţă. Noi, ca ţară riverană a Dunării, suntem membri în Centrul Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunăre, unde există o coordonare permanentă. Nu avem de ce să ne speriem şi cel mai probabil nici pe viitor. Nu avem îngrijorarea asta”, încheie Fechet.
O barjă încărcată cu 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit un pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia.