Ministrul Muncii, după decizia de recalculare a pensiilor: Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite

  • Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus miercuri că după recalculare nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite.
  • „Cei mai mulţi vor câştiga, nimeni nu pierde”, a declarat ministrul.
Urmărește
14521 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, după decizia de recalculare a pensiilor: Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite

Ministrul Muncii, după decizia de recalculare a pensiilor: Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite

„Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite. Guvernul Ciolacu asigură creşterea sustenabilă şi continuă a pensiilor. În lege s-a introdus un mecanism care garantează creşterea anuală a pensiilor fără a crea dezechilibre bugetare”, a declarat Simona Bucura Oprescu la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Ea susţine că a fost eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut duce la „îngheţarea pensiilor până în 2070”.

Potrivit ministrului, în 2024, cei mai mulţi dintre pensionari beneficiază de două majorări. Prima a fost făcută la 1 ianuarie 2024, când au crecsut toate pensiile ca urmare a majorării punctului de pensie, cu 13,8%, de la 1.785 lei la 2.032 de lei, iar a doua majorare se face la 1 septembrie 2024, pentru eliminarea inechităţilor, prin recalcularea tuturor pensiilor.

„Cei mai mulţi vor câştiga, nimeni nu pierde”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici