Ministrul Muncii, Rovana Plumb, participă la conferinţa "Mediafax Talks about Private Pensions"

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, participă, luni, la conferinţa "Mediafax Talks about Private Pensions", alături de Adrian Vasilescu - consilier al guvernatorului BNR, Ion Giurescu - vicepreşedintele ASF şi Raluca Ţintoiu - preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, Rovana Plumb, participă la conferinţa "Mediafax Talks about Private Pensions"

Conferinţa "Mediafax Talks about Private Pensions" - ediţia a V-a este organizată de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România şi va avea loc luni, 13 octombrie, începând cu ora 09.30, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas.

În cei peste şase ani de la lansare, fondurile de pensii private obligatorii au primit în administrare de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), în numele participanţilor, contribuţii brute totale în valoare de 14,2 miliarde de lei şi au ajuns la un număr total de participanţi de 6,2 milioane, cu două milioane mai mult decât cei 4,15 milioane de la start.

În prezent, cota de contribuţie virată către Pilonul II este de 4,5% din veniturile brute ale participanţilor, aceasta evoluând de la nivelul de 2% din momentul startului sistemului (2008) şi urmând să ajungă la 6%, cu o creştere de jumătate de punct procentual anual, până în 2016. Din punct de vedere al performanţelor investiţionale, fondurile de pensii private obligatorii au realizat, de la lansarea lor şi până în prezent, un randament mediu anualizat de 11,2%.

Agenţia de presă Mediafax a fost, prin conferinţele Mediafax Talks, un promotor şi un susţinător al pensiilor private în Romania încă de la lansarea Pilonului II, în ideea dezvoltării unui sistem complementar celui de stat care să ofere atât beneficii suplimentare pensionarilor, cât şi să reprezinte un element important pentru dezvoltarea pieţei de capital şi a economiei româneşti.

În aceste condiţii, cea de-a cincea conferinţă "Mediafax Talks about Private Pensions" îşi propune să fie evenimentul de referinţă al toamnei pentru toţi cei implicaţi în domeniul pensiilor private, care va evidenţia încă o dată rolul pensiilor private în România şi ce mai trebuie făcut în viitor.

Evenimentul se va constitui într-un dialog interactiv între reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, ai BNR, ai societăţilor financiare implicate în piaţa pensiilor private, directori de HR din marile companii româneşti, experţi şi consultanţi, avocaţi, brokeri, presa generalistă şi cea de specialitate.

Temele principale de discuţie care vor fi abordate la conferinţa "Mediafax Talks about Private Pensions" vizează rolul social al Pilonului II şi III în sistemul naţional de pensii, rolul pensiilor private în asigurarea stabilităţii fiscale a României şi în economia ţării, precum şi modalităţi pentru a încuraja dezvoltarea acestora, performanţele de până acum şi provocările viitoare în acest sistem, contribuţia fondurilor de pensii private la dezvoltarea pieţei private de capital, dar şi experienţele altor ţări europene şi comportamentul fondurilor de pensii private în materie de etică, securitate şi garanţii pentru beneficiari.

Conferinţa va fi moderată de Cristian Dimitriu, director editorial Mediafax Group.

Mai multe detalii, agenda evenimentului "Mediafax Talks about Private Pensions" şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/private-pensions-2014

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici