Ministrul Predoiu pledează pentru îmbunătăţirea legislaţiei aplicabile mediului de afaceri
Îmbunătăţirea legislaţiei aplicabile mediului de afaceri, eficienţa administraţiei, arieratele companiilor de stat şi dificultăţile de recuperare a creanţelor de la persoane fizice au fost teme abordate de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu oficialii Enel.
Ministerul Justiţiei îşi continuă seria de contacte în linia Platformei de Dialog şi Cooperare cu mediul de afaceri, iniţiată în 2010, prin întâlnirea de joi a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu directorul general al diviziei internaţionale Enel SpA, Carlo Tamburi, şi cu managerul de ţară pe România, Luca D’Agnese, informează, vineri, Biroul de presă al MJ.
În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Enel au exprimat interesul de a se angaja şi mai mult în proiectele româneşti şi deschiderea de colaborare cu autorităţile române. De asemenea, au fost abordate subiecte de principiu precum îmbunătăţirea legislaţiei aplicabile mediului de afaceri, eficienţa administraţiei, arieratele companiilor de stat, dificultăţile de recuperare a creanţelor de la persoane fizice şi impactul Justiţiei asupra mediului de afaceri.
Ministrul Justiţiei a prezentat rezultatele concrete obţinute în cadrul Platformei, respectiv elaborarea de proiecte de acte normative cu impact pozitiv în mediul de afaceri, organizarea cu sprijinul unor companii a unor seminarii de specializare în dreptul bancar şi insolvenţă, sprijinul privind participarea la Academia Internaţională Anticorupţie, dialogul interinstituţional cu valenţe de diseminare a valorilor guvernării corporatiste şi combaterii corupţiei.
Oficialii celor două părţi au evaluat posibilitatea ca Enel să sprijine un set de seminarii consacrate formării profesionale privind pregătirea intrării în vigoare a noilor Coduri, alături de alţi membri ai Platformei de Dialog şi Cooperare cu mediul de afaceri.
"Dorim să cooptăm mediul de afaceri în organizarea unor seminarii pentru pregătirea intrării în vigoare a noilor Coduri. Noul Cod Civil aduce noutăţi şi modernizări în privinţa cadrului normativ aplicabil afacerilor, în materia persoanei juridice, a obligaţiilor, contractelor şi altele", a susţinut Predoiu.
În opinia ministrului Justiţiei, este importantă implicarea mediului de afaceri în acţiunea mai largă de pregătire a intrării în vigoare a noilor Coduri.
"Codurile nu vor avea impact doar pentru sistemul judiciar şi justiţie. Codurile vor avea impact şi în statutul şi activitatea companiilor. E firesc să le implicăm în acest proces. Dezvoltăm în acest fel un nou vector de diseminare a conţinutului normativ al Codurilor, împreună cu mediul de afaceri, alături de vectorul lansat împreună cu profesia de avocat. Sperăm să reuşim lansarea şi celui de al treilea vector, împreună cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Public şi CSM. În fine, încurajăm Curţile de Apel să dezvolte activităţi regionale în raza de competenţă, precum seminarii şi dezbateri pe tema conţinutului normativ al noilor Coduri", a afirmat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO