- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.11.2015, 20:06)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Sănătăţii: Am cerut la Floreasca angajarea personalului în noua unitate de arşi
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat, miercuri, că a solicitat, în mod expres, Spitalului Floreasca, angajarea personalului de specialitate necesar pentru secţia cea nouă de arşi.
Urmărește
425 afișări
Ministrul Sănătăţii: Am cerut la Floreasca angajarea personalului în noua unitate de arşi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
"Am cerut, în mod expres, să se angajeze personal de specialitate la spitalul Floreasca pentru noua secţie de arşi. Totodată am cerut un studiu de etapă privind rezultatele medicale ale tratamentului de care au beneficiat răniţii în incendiul din Colectiv, întrucât răniţii din accidentul din data de 30 octombrie reprezintă o prioritate la începutul mandatului meu", a spus ministrul Sănătăţii, miercuri, într-o conferinţă de presă privind incendiul de la Colectiv.
De asemenea, el a precizat că pentru 2016 va exista un program destinat îngrijirii bolnavilor cu arsuri care se va derula în marile centre universitare din ţară, program finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Ministerul Sănătăţii va demarat în 2016 un program de construcţie şi reabilitare, după caz, a cinci centre destinate îngrijirii bolnavilor cu arsuri, în marile centre universitare din ţară. Centrele nou înfiinţate vor respecta standardele europene, iar realizarea lor se va face prin consultarea experţilor internaţionali. Bugetul programului este de 25 milioane de euro, a mai spus ministrul Sănătăţii.
Noul program din 2016 va asigura totodată medicamentele, materialele sanitare şi consumabilele destinate îngrijirii pacienţilor cu arsuri după depăşirea fazei acute.
De asemenea, pentru reintegrarea socială şi recuperarea medicală a răniţilor în incendiul de la Colectiv Ministerul Sănătăţii colaborează cu grupul de intervenţie (GIIC) care are misiunea de a gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirilor acordate pacienţilor internaţi în unităţile sanitare şi va fi realizat un plan de intervenţii multiple pe mai multe direcţii: medicală, psihilogică şi socială.
În urma incendiul din 30 octobrie din clubul Colectiv, 172 de răniţi au ajuns la spital, 27 au murit pe loc. Dintre cei care au ajuns la spital 147 au fost internaţi. Miercuri, se află în îngrijire medicală în spitale din ţară şi străinătate 67 de răniţi.
În spitalele din Bucureşti sunt internaţi 38 de răniţi, dintre care şase sunt în stare critică. Un număr de 39 de pacienţi au fost transferaţi în spitale din străinătate, dintre care 10 au decedat.
Ministrul a precizat că pacienţii din străinătate vor rămâne atâta timp cât va fi nevoie, chiar şi câteva luni.
La rândul lui preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a spus că, dintre cei 39 de pacienţi transferaţi în străinătate 38 erau cetăţeni români iar unul era cetăţean german. Acesta şi nouă dintre români au decedat.
Dintre pacienţii transferaţi în străinătate, şase au plecat pe cont propriu, iar pentru restul s-au ocupat autorităţile.
De asemenea, preşedintele CNAS a spus că 27 dintre pacienţi erau neasiguraţi, iar pentru ei costurile au fost acoperite de o organizaţie neguvernamentală.
Primele evaluări ale consturilor tratamentelor în străinătate arată că ar putea fi vorba de aproximativ 90.000 - 100.000 de euro / pacient pe lună, însă fiecare pacient reprezintă un caz aparte, a precizat Vasile Ciurchea.
Întrebat în legăturăde cazurile cu infecţiile nezocomiale din spitalele din ţară în care sunt internaţi răniţii din colectiv minsitrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a spus că acestea apar din cauza supraconsumului de antibiotice şi că este o situaţie ce poate fi întâlnită în orice clinică de terapie intensivă unde pacienţii rămân internaţi mai mult timp.
"Pacientul ars are un risc şi mai mare de infecţie din cauza suprafeţei arsurii, din cauza consumului mare de antibiotic", a mai spus ministrul Sănătăţii.
La rândul lui secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a spus că cea mai gravă problemă a răniţilor din Colectiv a fost leziunea pulmonară, nu infecţia intraspitalicească.
"Avem o colaborare cu Institutul Matei Balş care a analizat toate cazurile de pacienţi internaţi în spitale, iar cea mai mare problemă a acestora a fost leziunea pulmonară", a spus Dorel Săndesc, precizând că pacienţii în starea cea mai gravă au rămas în România.
Întrebat de existenţa unor paturi speciale pentru pacientul cu arsură critică şi despre camerele sterile, ministrul Achimaş-Cadariu a spus că dotările în sistemul sanitar au crescut de la an la an, în funcţie de banii disponibili.
El a precizat că la Paris sunt 15 paturi pentru pacientul cu arsură în stadiul critic.
Secetarul de stat în Minsterul Sănătăţii Dorel Săndesc a mai spus că în Spitalul de Arşi există 11 paturi speciale pentru pacientul în stare critică, iar în Bucureşti există 800 de paturi de terapie intensivă, care pot fi adaptate şi pentru pacientul cu această suferinţă.
Săndesc a precizat că patul de terapie intensivă este dotat cu monitor, aparate care asigură funcţiile plămânului şi rinichiului şi alte echipamente.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe