Ministrul ucrainean al Energiei aruncă bomba în Financial Times: Rusia lansează zilnic rachete peste centralele nucleare

Ucraina acuză Rusia pentru faptul că rachetele sale zboară deasupra centralelor nucleare „în fiecare zi”, o tactică militară care creşte riscul accidentelor atomice.

Urmărește
215 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean al Energiei aruncă bomba în Financial Times: Rusia lansează zilnic rachete peste centralele nucleare

Centrala nucleară de la Zaporojie

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, a declarat pentru publicaţia Financial Times că atacurile ruseşti au forţat o centrală electrică să se închidă pe 26 august, după ce i-a fost lovită o instalaţie.

De atunci, a spus ministrul, rachetele ruseşti au zburat din ce în ce mai des peste cele trei centrale nucleare ale Ucrainei, care generează aproape 60% din energia electrică a ţării.

„Aceste trei centrale nucleare sunt în funcţiune”, a precizat Galuşcenko, adăugând că, în timp ce centrala care a intrat într-o „pană de curent de urgenţă” era situată în centrul Ucrainei, celelalte două care au fost vizate sunt situate lângă graniţa cu UE.

Galuşcenko mai afirmă faptul că Rusia a vizat instalaţii conectate la centrale nucleare, indiciu că este vorba despre un atac calculat.

În ultima lună şi jumătate, ruşii „şi-au schimbat rutele dronelor şi ale rachetelor pentru a se apropia sau pentru a trece pe deasupra centralelor nucleare”.

În timp ce în trecut astfel de evenimente erau rare şi au dus la plângeri către agenţia atomică a ONU, acum, astfel de incidente „se întâmplă în fiecare zi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici