- Home
- Social
- MIERCUREA CIUC, (23.04.2015, 12:01)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MINIVACANŢA DE 1 MAI: Turiştii vor putea urmări urşii dintr-un observator, într-un parc deschis în Harghita
Turiştii care vizitează judeţul Harghita vor avea parte de un nou loc de distracţie, de 1 Mai urmând să fie deschis, dacă vremea va permite, parcul de aventură "Naturapark" Ciumani, unde pot urmări urşii din singurul observator special amenajat în scop turistic şi pot gusta preparate vânătoreşti.
Urmărește
414 afișări
MINIVACANŢA DE 1 MAI: Turiştii vor putea urmări urşii dintr-un observator, într-un parc deschis în Harghita (Imagine: Shutterstock)
Cel mai nou parc de aventură din Harghita, intitulat "Naturapark" Ciumani, aparţine omului de afaceri harghitean Nagy János şi se întinde pe o suprafaţă de aproape un hectar.
Aici există nouă trasee de de căţărare în copaci de diferite grade de dificultate, dintre care şase sunt destinate copiilor cu vârsta peste opt ani, alte trei trasee de aventură fiind amenajate pentru copiii între cinci şi opt ani. Pentru cei mai mici de cinci ani a fost conceput un loc de joacă cu tobogane, scări de căţărare stabile şi turnuleţe din lemn legate între ele prin podeţe mişcătoare, pe lanţuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Presa din Serbia a ieşit la atac după meciul de aseară: "Fotbaliştii falsului stat Kosovo au părăsit terenul. Delegaţia falsului stat a atacat jurnaliştii! A trimis mesaje de ameninţare"
-
Cum să ieşi la suprafaţă ca IT-ist într-o industrie care şi-a pierdut suflul. Care sunt cele mai căutate skilluri la momentul actual cu care poţi să ignori criza
-
Tomac, după nominalizarea lui Marco Rubio secretar de stat SUA: adoptă linia „pace prin putere”
Tot pentru copii au fost amenajate trei jocuri cu apă, inspirate din perioada copilăriei în satele transilvănene, când cei mici mergeau cu părinţii la culesul fânului şi, aşteptând ca soarele să usuce iarba, nu se dădeau duşi din jgheaburile din lemn de pe munte, cioplite pentru a colecta apa de izvor, pentru adăparea vitelor.
Turiştii se pot aventura pe un perete vertical de escaladă înalt de 6,5 metri, cu trei trasee de dificultăţi diferite, pe două pârtii de tubing, cu lungimi de 60, respectiv 80 de metri, se pot întrece în tactici şi strategii de luptă pe terenul de paintball, în pădure sau pot face drumeţii montane pe pistele de biciclete.
Există biciclete de închiriat la preţurile de 15 lei pentru o jumătate de oră sau de 50 de lei pe zi. La jocul de paintball, echipamentul - combinezonul, casca, masca de protecţie, ochelarii şi mănuşile, precum şi markerele cu bile cu vopsea sunt asigurate gratuit, tariful unei partide variind în funcţie de numărul bilelor cu vopsea cumpărate. Preţul unei bile de silicon cu vopsea alimentară este de 0,3 lei la 200 de bile cumpărate şi scade odată cu creşterea numărului acestora, ajungând la 0,2 lei la mai mult de 300 de bile achiziţionate.
Citeşte şi:
MINIVACANŢA DE 1 MAI: Peste 10.000 de români merg în străinătate. Majoritatea vor la mare
Experienţa inedită de care pot avea parte vizitatorii parcului de aventură de la Ciumani este oferită, însă, de observatorul de urşi, singurul amenajat special pentru turişti, de unde pot fi văzute în fiecare seară unul sau două exemplare care vin la hrănitorul amplasat în apropierea acestuia. După acest moment, turiştii pot mânca preparate tradiţionale, dar şi vânătoreşti.
În observatorul ridicat la aproape patru metri înălţime pot urca maximum patru persoane în acelaşi timp, iar preţul este de 100 de lei pentru o persoană.
Deschiderea parcului de aventură "Naturapark" Ciumani este programată pentru 1 Mai, însă vremea capricioasă din Harghita ar putea încurca planurile proprietarului şi ale turiştilor care şi-au făut deja rezervări la pensiunile din împrejurimi.
Pensiunile, căsuţele şi satul de vacanţă aflate la doi kilometri de parcul de aventură sunt deja rezervate în totalitate de turişti din toată ţara şi din Ungaria, care fie au închiriat la cheie o căsuţă pentru şase până la zece persoane pentru suma de 200 de lei pe zi sau sunt dispuşi să plătească 130 de euro pe zi de persoană la o pensiune cu pretenţii, unde cazarea include şi accesul la piscină, saună, jacuzzi, băi cu apă sărată, camera de sare, la terenul de fotbal cu gazon sintetic, pe vreme însorită oaspeţii putând pescui păstrăvi de munte din heleşteie, pe care apoi îi pot frige singuri pe grătare.
Posibilităţi de cazare pot fi găsite şi în comuna Ciumani, aflată la zece kilometri depărtare, dar şi în localităţile învecinate.
Omul de afaceri Nagy János deţine în extravilanul comunei Ciumani o suprafaţă de şapte hectare de teren muntos, unde doritorii se pot plimba. În 2009, aici a fost finalizat domeniul schiabil "Snowpark" Ciumani, întins pe patru hectare, lângă un sat de vacanţă. Proprietarul acestuia şi-a dorit, însă, extinderea sezonului turistic pe durata întregului an şi aşa a apărut "Naturapark" Ciumani.
Turiştii care ajung în zonă mai au posibilitatea să viziteze staţiunea Lacu Roşu, aflată la 36 de kilometri distanţă (pe DN 12C), staţiunea şi Salina Praid, situate la o depărtare de 45 de kilometri, prin Pasul Bucin (DN 13B), sau pot ajunge, pe acelaşi drum, în staţiunea Sovata, la 55 de kilometri depărtare de Ciumani.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea de la Balul Bobocilor 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 997. Zelenski: „Trebuie să facem totul pentru a încheia războiul anul viitor pe cale diplomatică” / Germania şi China vor discuta despre războiul din Ucraina şi trupele nord-coreene / Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului
-
astăzi, 13:40
Ciucă, la Timişoara: Lecţia dorinţei de libertate să fie predată tuturor generaţiilor viitoare