Minivacanţa de Anul Nou: 125 de evenimente majore de Revelion. 9.000 de poliţişti, pregătiţi să intervină

Aproape 9.000 de poliţişti, cu peste 3.000 de autospeciale vor fi la datorie, zilnic, în minivacanţa de Anul Nou, pentru prevenirea incidentelor. Poliţiştii anunţă că se vor organiza 125 de evenimente majore de Revelion, în ţară, şi recomandă atenţie majoră.

Urmărește
154 afișări
Imaginea articolului Minivacanţa de Anul Nou: 125 de evenimente majore de Revelion. 9.000 de poliţişti, pregătiţi să intervină

Minivacanţa de Anul Nou: 125 de evenimente majore de Revelion. 9.000 de poliţişti, pregătiţi să intervină

Potrivit unui comunicat transmis de IGPE, în perioada 28 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019, în toată ţara, peste 8.800 de poliţişti cu peste 3.000 de autospeciale vor fi la datorie, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, aproape 5.700 sunt poliţişti de ordine publică, peste 1.400 sunt de la rutieră, aproape 600 de la investigaţii criminale, peste 450 de la poliţia transporturi, iar restul sunt de la celelate structuri, respectiv poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigarea criminalităţii economice şi luptători de intervenţie rapidă.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în aproape 230 de staţii şi triaje de cale ferată, în peste 200 de trenuri, în 12 aerogări (naţionale şi internaţionale), precum şi în 20 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 125 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, activităţi cultural-artistice), la nivel naţional, în peste 115 localităţi din 35 de judeţe şi Bucureşti, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 300.000 de persoane.

De asemenea, poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Cetăţenii sunt sfătuiţi ca în locurile publice, la piaţă şi în magazine să aibă grijă de bunuri, să îşi ţină portmoneul în buzunarul de la piept şi să nu îşi lase copiii nesupravegheaţi. De asemenea, oamenii trebuie să fie atenţi când retrag bani de la bancomate, să nu se lase amăgiţi de ”vânzătorii de chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, de o calitate îndoielnică. De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să închidă geamurile maşinilor şi să îşi aşeze cumpărăturile în portbagaj.

”Nu consumaţi, în exces, băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate! În mijloacele de transport în comun, fiţi vigilenţi şi atenţi faţă de comportamentul persoanelor de lângă dumneavoastră. Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă! Uneori, infractorii joacă anumite roluri (colindători, persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), aşa că fiţi vigilenţi! Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri acasă!”, scriu poliţiştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici